TEST: Markedets beste er kåret
Test

Markedets beste er kåret

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Rengjøring

Før vi viser dere hvilket produkt som er best, vil vi vise dere hvordan man påfører pastaen korrekt. Rent bortsett fra overklokkerne, så skjer ikke en slik påføring ofte. Når du først gjør en slik påføring, kan den like gjerne gjøres grundig og ikke minst riktig. Uriktig påføring vil sørge for at temperaturen i verste fall faktisk stiger.

Selv om prosessoren kommer rett fra leverandøren, er den aldri helt ren. Har du allerede gammel pasta på prosessoren din, skraper du av det meste du klarer. Det lureste er her å bruke et bankkort, som du igjen tørker av med papir. Det er ikke lurt å bruke papir rett på prosessoren eller kjølere, fordi det alltid vil ligge igjen små fiber. Når det er gjort, går vi litt finere til verks.

Det beste er nå å bruke isopropanol for rensing. Dette legger ikke igjen noen form for fettlag, og det renser godt. Ren isopropanol er vanskelig å få tak i, men en helt vanlig kondensfjerner du kan kjøpe på bensinstasjonen inneholder så godt som kun isopropanol. Igjen bør du unngå papir, det beste alternativet er Q-tips. Dypp de i isopropanol, pass på at det ikke er for mye på, skur godt og skift Q-tips når de begynner å bli skitne. Når Q-tipsene ikke lenger blir skitne, er prosessoren og kjøleren din ren. La isopropanolen tørke av seg selv, noe som ikke tar mer enn et par sekunder.

Påføring

Nå som alt er rent, skal ny pasta påføres. Her er mengde viktig. For lite gjør at du fortsatt vil ha hulrom mellom prosessoren og kjøleren, mens for mye gjør at varmen vil samle seg i pastaen før den overføres til kjøleenheten. Du trenger sjeldent mer enn et par dråper på en vanlig prosessor, og enda mindre om det er snakk om en åpen kjerne.

Påfør en liten mengde pasta, det er bedre å ta for lite enn for mye. Fyll senere på om det viser seg å være for lite. Nå skal pastaen smøres helt jevnt utover flaten. Her bør du bruke noe stivt, slik som kanten på et bankkort. Det er viktig å fordele massen jevnt utover i et meget tynt lag.

Fest kjøleblokken skikkelig, og vips så du er ferdig! Hele denne prosessen burde ikke ta mer enn et par minutter.

Noctua NT-H1

Zalman Super Thermal Grease

IC Diamond 7 Carat Diamond

OCZ Freeze Extreme

Arctic Silver Arctic Alumina Lim

Arctic Silver Ceramique

Arctic Silver 5

Noctua NT-H1

Zalman Super Thermal Grease

IC Diamond 7 Carat Diamond

OCZ Freeze Extreme

Arctic Silver Arctic Alumina Lim

Arctic Silver Ceramique

Arctic Silver 5

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen