Det ventes at Lumia-serien vil selge tregere siden den ikke kan oppgraderes til Windows Phone 8.
Det ventes at Lumia-serien vil selge tregere siden den ikke kan oppgraderes til Windows Phone 8. (Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Markedet holder pusten for WP8

Produksjonen av Lumia-telefoner bremses før neste versjon av Windows Phone.

Etter litt frem og tilbake på ryktebørsen, bekreftet nylig Microsoft at dagens Windows-telefoner ikke vil bli oppdatert til neste utgave av Windows Phone. Windows Phone 8 er ventet å komme til høsten. Dagens Windows-brukere må klare seg med en oppdatering som gir flere funksjoner i Windows Phone 7. Dette kan bety trøbbel for dagens Windows-telefoner, deriblant den relativt ferske Lumia 900.

Les testen av Nokia Lumia 900

Utstyrsprodusenten Compal skrur sammen flere av Nokias modeller, og skal nå ha gått på en kraftig inntektssmell i juni. Digitimes melder at nedgangen var på hele 39,5% mellom mai og juni.

Tregere Lumia-salg

Årsaken til nedgangen skal være forventninger om lavere salg av Lumia-serien i tredje kvartal. Digitimes' kilder hevder forventningene skyldes nettopp at dagens Windows-telefoner ikke vil kunne oppgraderes når neste versjon av Windows Phone kommer.

Oppdateringen som blir tilgjengelig for deg som bruker Windows Phone 7.5 i dag heter Windows Phone 7.8. Det er ventet at oppdateringen vil ha flere av funksjonene fra Windows Phone 8 i seg, men at funksjonene ikke blir like tett knyttet til andre deler av menyene som de blir i det nye systemet.

Les også: Slik kan Windows Phone 7.8 bli

Ville du kjøpt Windows-telefon i dag, eller venter du til høsten? Diskuter i forumtråden under.

Les også: Slik blir Windows Phone 8

(Kilde: digitimes.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen