Mario Kart kommer til mobilen
(Foto: Nintendo)

Mario Kart kommer til mobilen

Blir Nintendos femte mobilapp.

Nintendo avslørte i natt norsk tid at de planlegger å slippe et Mario Kart-spill til smartmobiler. Navnet skal være Mario Kart Tour, og skal slippes en gang mellom april 2018 og mars 2019.

Dette er omtrent alt vi vet om Mario Kart Tour. Altså ingenting. Foto: Nintendo

Dette er mildt sagt en unøyaktig lanseringsdato, men Nintendo kunne bare bekrefte at det ville komme en gang i «neste regnskapsår», som altså går mellom april og mars året etter. 

Nintendo har fortsatt ikke avslørt noen detaljer rundt spillet, men vi tar en råsjans og gjetter at det vil involvere racing, go-karts og skjell i forskjellige farger. 

Nykommer på mobilplattformen

Super Mario Run ble designet fra grunnen av for å kunne styres med bare én finger. Foto: Nintendo

Nintendo gjorde sin debut på mobilplattformen i slutten av 2016 med spiller Super Mario Run. Spillet ble et av tidenes raskest voksende iOS-app i historien, og ble lastet ned over 50 millioner ganger i løpet av den første uken.

Til tross for over 200 millioner nedlastinger i skrivende stund sies det at Nintendo selv ikke er fornøyd med mottagelsen av spillet. Dette skal skyldes både dårligere salgstall i Japan enn de hadde håpet, og at ikke så mange som de hadde håpet lastet ned det fulle spillet. 

Nintendo har sluppet totalt fire titler til mobiler nå: Super Mario Run, Fire Emblem Heroes, Animal Crossing: Pocket Camp, og det sosiale nettverket Miitomo. Ifølge The Wall Street Journal jobber Nintendo også med en mobilversjon av den populære spillserien Zelda. 

Det går bra for Nintendo om dagen: 
Nintendo Switch overgår alle salgsprognoser »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen