Test

Marilyn Manson - Eat Me, Drink Me

Monster-Marilyn har laget en makaber og deilig plate.
Monster-Marilyn har laget en makaber og deilig plate.

Han er likblek, har på seg sort lær og latex, pistrete sort hår, neglelakk, og sorte linser. Kort sagt, mannen ser ikke ut for fem flate øre. Der hvor gothkongen HIM gjør sitt ypperste for å være dyster og mystisk går Marilyn Manson steget lenger, både musikalsk og imagemessig.

Groovy goth

Allerede første låta på plata viser hvor monster-Marilyn vil hen. "If I Was Your Vampire" er dyster, rytmisk og hard. Rolige og tunge gitarer følges av heavy bass og en vokal som er så dyp og rolig at den nesten kunne ha tilhørt en koselig bestefar, men bare nesten. Med tekster som ; "So soft and so tragic – as a slaughterhouse – You press the knife against your heart – And say – I love you, so much you must kill me now», blir stemningen alt annet enn koselig.

Mansons nyeste album er dystert og mørkt fra alpha til omega, uten at det blir kjedelig, pretensiøst eller cheesy. Der hvor artsfrender som HIM, Evanescence og The Rasmus prøver å selge musikk på image, viser nemlig Manson at han kan mer enn bare å spille monster-imaget sitt, mannen er faktisk musiker også. "Eat me, drink me" er et solid stykke tungrock som leverer på alle kanter. Skiva er variert, rytmisk, akkurat passe sær og imponerende fengende.

Marilyn og monsteret

Som sagt, Manson kan musikken sin. Likevel er skrekkvisagen høyst fremtredende i alt han gjør. Sanger med titler som "Putting Holes in Happines", Eat Me, Drink Me" og Mutilation Is The Most Sincere Form of Flattery" kunne vært tatt rett ut av hylla til Jack the Ripper eller gode gamle herr Poe. Men det er kanskje meningen? Plata er en hyllest og samtidig en deklarering av hvor bra gothrock kan være. Intet suicidalt tungsinn er å finne, verden til Manson er ikke så nitrist. Riktignok er den helt latterlig brutal og blodig, men det passer med det skråblikket på livet han her formidler. Plata har forresten fått en advarsel for eksplisitt innhold, som om det kom som en bombe.

Gjennom god rytme, tung rock og matchende vokal sløves sansene, du dras lenger og lenger inn i Mansons bisarre musikalske landskap, og så er det gjort. Plutselig slipper det ene makabre utsagnet etter det andre ut av kjeften, du flekker tenner og med et nærmest deilig skråblikk ser du folka rundt deg på en litt annen måte. Med andre ord er det bare å bøye seg i støvet for hva Marilyn har klart å lage med "Eat Me, Drink Me". At den humoristiske sansen er på plass viser han forøvrig med bonussporet, det er nemlig en trancelåt.

Konklusjon

Marilyn Manson er mildt sagt sær som fy. Likevel klarer han med "Eat Me, Drink Me" å lage et album som er tungt, deilig og gotisk uten å støte fra seg folk og røvere. Heller bidrar hans makabre tekster og bisarre tanker til å skape en kitsjfaktor. Dette er blodig, sykt og kult. Punktum.

Marilyn Manson Eat Me, Drink Me   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen