Guide

Manuell fjerning av malware

Under årets TechEd-konferanse i Amstedam deltok undertegnede på flere foredrag holdt av Mark Russinovich og David Solomon, som begge er forfattere av boken Windows Internals. Under disse foredragene gikk de blant annet gjennom en metode for å fjerne uønsket programvare fra datamaskinen din.

Manuell fjerning av uønsket programvare er i mange tilfeller ikke nødvendig, siden det finnes programvare som gjør dette for deg. Programmer som AdAware, Spybot Search & Destroy og Microsoft AntiSpyware fjerner store deler av uønsket programvare. Men ofte er det enkelte uønskede programmer som ikke blir fjernet av denne typen programmer, og da lønner det seg å kunne fjerne de manuelt.

Men det er verdt å merke seg at det svært ofte kan være mye enklere å bruke disse antispywareprogrammene, siden de kan redusere arbeidsmengden svært mye.

I løpet av denne guiden, kommer vi til å bruke fire programmer. Alle fire kommer fra Sysinternals, og er skrevet av Mark Russinovich i samarbeid med diverse andre. Om du skal følge denne guiden, anbefaler vi at du laster ned alle sammen, og pakker dem ut i en katalog som finnes i maskinens %PATH%-variabel. Denne variabelen lagrer en liste over kataloger som Windows leter igjennom når den ikke kan finne en fil med et gitt navn i den nåværende mappen. Vi har lagt disse filene i Windows\System32.

Last ned og legg inn alle disse programmene på datamaskinen du ønsker å rense. Nedlastingslenkene finnes nederst på sidene vi har linket til, husk at du må velge den versjonen som passer til din versjon av Windows.

Alle disse programmene blir levert som ZIP-filer, og du kan bare pakke ut innholdet av disse i mappen du valgte. Du er nå klar til å feilsøke systemet ditt.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen