Mannen bak C og Unix er død

Dennis Ritchie ble 70 år.

Dennis Ritchie var ikke en mann som befant seg i medienes lys, men han har nok hatt større betydning enn de fleste er klar over. Ritchie regnes nemlig som programmeringsspråket C's far. I tillegg har han hatt stor innvirkning på operativsystemet Unix.

Programmeringsspråket C er en av de mest brukte programmeringsspråkene vi har. C har i stor grad påvirket utviklingen av andre språk, kanskje spesielt C++ som opprinnelig var en utvidelse til C.

Unix stammer fra 1969, og var utviklet av en gruppe fra AT&T samt Bell Labs, blant annet Ritchie. Unix baserte seg opprinnelig på Assembly, men ble kodet om til C på starten av 1970-tallet. Unix finnes nå i mange forskjellige varianter, og brukes i servere, arbeidsstasjoner og mobile enheter. Ikke minst var Unix meget sentralt under utviklingen av internett.

Ritchie rakk også å få med seg flere utmerkelser, blant annet the National Medal of Technology i 1999, for sitt arbeid med C og Unix. I tillegg fikk han senest i år the Japan Prize for Information and Communications, også dette for sitt pioneerarbeid innen IT.

(Kilde: Wikipedia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen