Mann dokker smarttelefonen i sin kunstige arm

Foto: SWNS

Mann dokker smarttelefonen i sin kunstige arm

Se den unike dokkingstasjonen.

En britisk mann ved navn Trevor Prideaux har brukt en protese som sin venstre arm hele livet. Inntil nylig har dette fungert normalt. Men nå har Prideaux funnet på noe originalt. Han har bygget inn en dokkingstasjon for smarttelefoner i den kunstige armen.

Dokkingstasjonen tilbyr ikke HDMI-utgang eller muligheter for å koble til en bærbar PC og å lade opp telefonen, men den holder smarttelefonen på plass, slik at det skal bli enklere for en person som Prideaux å bruke og oppbevare telefonen.

Til hjelp for handikappede

Telefoner og nettbrett med trykkskjerm dominerer mobilmarkedet per dags dato, og en dokkingstasjon som dette kan bidra til å hjelpe fysisk handikappede mennesker som ellers ville hatt problemer med å behandle slike forholdsvis store enheter med én hånd.

– Nå kan jeg ringe og sende tekstmeldinger ved hjelp av min fungerende hånd mens smartelefonen er plassert inne i armen min, sier den 50 år gamle Trevor Prideaux, som fortsetter:

– Jeg tror dette ville være til hjelp for mange handikappede mennesker med armproteser, spesielt de som ikke er født med funksjonshemmingen.

Lite utbredt

Det er uvisst om den protese-baserte dokkingstasjonen er den første av sitt slag, men slike enheter er likevel ikke utbredt i dagens samfunn. Teknologisk utvikling kan bidra til å gjøre konseptet mer anvendelig, med lading, input/output og så videre.

(Kilde: The Telegraph)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen