En 27-årig amerikaner risikerer nå livsvarig fengsel for å ha truet kvinner til å kle av seg foran nettkamera. (Bilde: iStock: 5236614, 3827297)

Mann truet kvinner til å strippe på nett

Stjal nakenbilder og presset ofrene til å kle av seg foran nettkamera.

I USA rulles det nå ut en sak mot en 27 år gammel mann, som er siktet for å ha drevet med utpressing på Internett. Karen "Gary" Kazaryan er nemlig anklaget for å ha brutt seg inn i e-postkontoene til minst 350 ulike kvinner på jakt etter nakenbilder.

Han skal deretter ha tvunget noen av kvinnene til å posere nakne foran nettkamera, under trusselen om å publisere nakenbildene på nett. Hvis han blir dømt, risikerer 27-åringen opptil 105 år i fengsel.

Overtok identiteter

Kazaryan nøyde seg imidlertid ikke med e-postkontoer, ifølge det amerikanske justisdepartementet. Han skal ha brutt seg inn i hundrevis av Skype- og Facebook-kontoer, i et forsøk på å finne snuskete bilder også her.

Dette var heller ikke alt. Kazaryan endret i tillegg passordene, slik at de opprinnelige eierne ikke lenger fikk tilgang til kontoen sin.

Med fullt herredømme over de ulike kontoene, startet Kazaryan å sende beskjer til kvinnenes venner, i håp om å overtale dem til å sende nakenbilder. De som ble lurt, ble med andre ord lokket rett inn i utpresserfella.

De som nektet å vise seg fram nakne på Skype, skal angivelig ha blitt straffet ved at Kazaryan la ut nakenbilder av dem på Facebook-profilene.

Tusenvis av nakenbilder

Etterforskere har funnet mer enn 3000 nakenbilder på datamaskinen til Kazaryan. Noen er stjålet fra ulike brukerprofiler, men de fleste er skjermbilder han har tatt fra Skype.

FBI holder fremdeles på med å identifisere alle de berørte kvinnene. Kazaryan selv ble arrestert på tirsdag, og er siktet for datainnbrudd og identitetstyveri av svært grov karakter.

Spionasje i dusjen

Saken om Kazaryan er langt fra enestående. I 2011 ble en datareparatør tatt for å smugfilme kvinner i dusjen.

Reparatøren installerte spionprogramvare på ofrenes bærbare PC-er, før han deretter sendte «feilmeldinger» om at maskinen trengte varme dampkilder for å fungere ordentlig. Dette fikk de intetanende ofrene til å flytte maskinen inn på badet, slik at datareparatøren kunne skru på nettkameraet og spionere på kvinnene mens de dusjet.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

(Kilde: United States Department of Justice via Comon.dk)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen