Hatsune Miku er en populær virtuell figur som også er et sangprogram.
Teknofil
Hatsune Miku er en populær virtuell figur som også er et sangprogram. (Bilde: Skjermdump: YouTube, alsionesvx)

Mann lager utvidet virkelighet med anime-«kjæreste»

Nå kan han være sammen med sin piksel-frøken når han vil.

Vi har tidligere vist deg hvor utrolig framtiden din kan bli ved hjelp av bærbare skjermer og utvidet virkelighet. Her er enda et eksempel som føyer seg inn i rekken av hvilke muligheter som finnes med denne teknologien.

En anonym japansk mann som går under kallenavnet «alsionesvx» på YouTube har nemlig lagd sitt eget utvidet virkelighet-system. Takket være et Microsoft Kinect-aktig kamerasystem fra Asus og noen spesiallagde videobriller, kan mannen realisere sine drømmer om å tilbringe tid sammen med sin virtuelle kjæreste – Hatsune Miku.

Ingen hvem som helst

Hatsune Miku er ikke hvem som helst. «Hun» er et populært program med en «kvinnelig personlighet», som det står på Wikipedia, og hun er designet for å gjenskape menneskelige sangmønstre i sanntid. Hatsune Miku har fått en enorm tilhengerskare, og ett av medlemmene fra fanklubben har nå visket ut grensene mellom virkelighet og fantasi.

YouTube-brukeren alsionesvx har via kløkt og teknisk innsikt skapt et fungerende system med utvidet virkelighet, der han kan se Hatsune Miku gå sammen med ham i virkelighetens verden. Se videoen i bunnen av saken for å se hvordan stevnemøtet gikk.

Mange bruksområder

Selv om dette praktiske eksempelet kan oppfattes som eksentrisk og sært, er poenget hva man kan gjøre med en teknologi som utvidet virkelighet.

Du kan for eksempel bli med på spill ute i felten à la Geocaching, bare med «ekte» visuelle objekter, hindre, motstandere eller allierte.

Et annet eksempel utenfor lekens verden kan være bruk av databriller med utvidet virkelighet innen medisin. Vi har blant annet skrevet om et par briller som gjør deg til en proff lege ved hjelp av digitale markører på pasienten.

Bli vår fan på Facebook!
Bli vår fan på Facebook!

(Kilde: Digital Trends)

Se videoen nedenfor der vår japanske mann har romantiske eventyr med Hatsune Miku i en park:


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen