Mann lagde Googles databriller på egen hånd

Teknofil Mann lagde sin egen utgave av Googles databriller

Mann lagde Googles databriller på egen hånd

Tok Project Glass i egne hender.

Google viste nylig frem sine briller med utvidet virkelighet – hvor du får tilgang til smarttelefonfunksjoner og diverse annen datamagi rett på øyet.

Med slike briller får du bokstavelig talt et helt nytt syn på virkeligheten. Du kan skanne ansikter og søke dem opp mot sosiale nettverk, få informasjon om bygninger du ser på eller få vite den beste prisen på et produkt du holder i hendene. I tillegg kan du ringe og ta bilder mens du trasker rundt.

Nå har en tiltaksfull herremann tatt sakene i egne hender og rett og slett lagd sin egen utgave av Project Glass, som er navnet på Googles prosjekt.

Ekspert

William Powell er en ekspert på utvidet virkelighet (augmented reality) og utviklet sine egne AR-briller. Han koblet sammen et par videobriller, HD-webkameraer og et mikrofonsett utstyrt med en applikasjon som gjenkjenner lyder.

Den medfølgende appen bruker også værtjenester fra Yahoo! for å holde deg oppdatert om været og lar deg lage avtaler ved hjelp av stemmekontroll. Den tar i tillegg bilder som du kan laste opp og dele videre på nettet, og lar deg sjekke klokka og finne fram musikk.

Se selv hvordan Powells AR-briller fungerer i videoen nedenfor (William Powell insisterer på at alt er ekte og at ingen effekter har blitt brukt):


(Kilde: SlashGear)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen