Mann passerer 1 million Wikipedia-endringer

Teknofil Mann gjorde 1 million Wikipedia-endringer

Mann passerer 1 million Wikipedia-endringer

Amerikaner er først ute med over 1 million bidrag på nettleksikonet.

Det nettbaserte leksikonet Wikipedia eksisterer takket være den utrettelige innsatsen til sine bidragsytere – frivillige mennesker som tilføyer og redigerer innholdet uten å tjene penger på det.

Nettleksikonet har oppnådd mange rekorder opp gjennom årene, men denne rekorden er blant de mer imponerende. En 30 år gammel amerikaner har nemlig redigert artikler over én million ganger.

385 endringer om dagen

Justin Knapp fra Indianapolis har redigert Wikipedia med et gjennomsnitt på 385 endringer hver dag siden han ble med som bidragsyter i mars 2005. Redigering nummer én million ble annonsert på Wikipedia den 19. april.

Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales gratulerte 30-åringen på sitt personlige område, og Knapp ble tildelt nettsidens Special Barnstar-medalje og Golden Wiki-utmerkelse for den enestående prestasjonen.

Selvironisk

Knapp, som har utdanning innen filosofi og statsvitenskap fra Indiana University, tok det hele med fatning og skrev selvironisk at "å være plutselig og ufrivillig arbeidsløs gjør dette med deg."

Bidragene hans har hovedsakelig vært innen politikk, filosofi, religion og popkultur.

Wikipedia har rundt 90 000 aktive bidragsytere. Den engelskspråklige utgaven av Wikipedia har i skrivende stund 3 930 051 artikler, mens de norske versjonene har 337 387 artikler (bokmål og riksmål) og 82 482 artikler (nynorsk).

(Kilde: The Telegraph)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen