Mangler du julegaveideer?
Teknofil

Mangler du julegaveideer?

Det er et evig spørsmål hva som skal kjøpes inn av gaver før jul. Vanligvis ender du opp med å kjøpe inn en god bok eller kanskje en film til venner og familie som ikke har satt de helt store ønskene på lista. Vi har derimot funnet frem noen tips litt utenom det vanlige i norske butikker. Er du kjapp så rekker du kanskje bestilling før den store dagen.

Husk at Posten har tidsfrist for forsendelser av julegaver.
Du bør derfor bestille årets julegaver så raskt som mulig om de skal komme frem til jul.

Husk også å sjekke om nettbutikkene virkelig har varen på lager.
Vår guide til netthandel finner du her.

Den berømte "Any"-tasten
En ting mange stadig leter etter er den berømte "Any"-tasten. Det er faktisk en del som klør seg i hodet når operativsystemet eller programmene de kjører ber dem trykke på nettopp denne. Om du kjenner noen som grubler på dette så er løsningen lett å finne og ikke spesielt dyr. Du finner nok denne lille saken i flere butikker om du leter, men Gadget.no har for eksempel denne knappen til 29 kroner.


Knappen kan enten limes på tastaturet, eller du kan være en smule kreativ og få kuttet den til slik at mottakeren kan bytte ut en av sine egne knapper på tastaturet.

Gjør klar til luftkamp
Om du vil gå for noe litt større, men til en person som har en dose humor, så vil kanskje SilverLit SkyChallenger fjerstyrt helikopter gjøre susen. Settet består av to fjernstyrte helikoptre som skyter ut laserstråler. Ved treff slutter halerotoren å virke i ett sekund, noe som gjør helikopteret vanskelig å manøvrere. Bare vær obs på at batteriet i helikoptrene må lades hyppig.


Det fins en rekke butikker som har dette produktet inne og prisen ligger på rundt 3-400 kroner
.

Endelig slutt på ladekrøll
Om du kjenner noen som stadig roter bort laderen sin, eller som klager over ledningsurret bruken av mange dingser medfører, så vil en Idapt Multilader være perfekt. Denne laderen inneholder tre utskiftbare ladestasjoner med syv forskjellige adaptere. Via disse kan du enkelt lade både mobiler, kameraer, MP3-spillere og andre dingser samtidig som du unngår ledningesurr.


Denne føres av flere butikker og koster mellom 450 og 500 kroner.

Til rotekoppen
Om du kjenner noen som ikke bare roter bort laderne sine, men også har store problemer med å finne nøklene, så vil kanskje en Keyfinder nøkkelring være tingen. Denne lille saken piper når du plystrer slik at du enkelt skal finne nøklene. Da vi testet denne dingsen viste det seg at den også reagerer på Bon Jovi og jentestemmer med høyt toneleie, noe som kan medføre litt vittige situasjoner på fester og under foredrag. Men i det minste kan du da være sikker på at nøkkelen din ikke har forsvunnet helt enda.


Keyfinder føres blant annet av Smartstore og koster 69 kroner.

Komplett overvåkningsrobot
Om du trenger noe litt utenom det vanlige og har litt økonomi til overs, så kan du ta en titt på roboten Meccano Spykee. Denne roboten kan du fjernkontrollere via en PC og ditt trådløse nettverk. Roboten har både kamera, mikrofon og høytalere på plass slik at gavemottakeren enkelt kan følge med i hjemmet. Roboten kan også settes i overvåkningsmodus. Når den registrerer bevegelse tar den så et bilde og sender det til deg per mail. Har du en paranoid i familien, så bør dette bli årets slager.


Roboten er utvilsomt av den avanserte typen og prisen blir så deretter. Et sted mellom 2.000 og 2.500 må du regne med å måtte betale for denne saken.

La R2-D2 styre stua
Om du har ekstremt mye penger og kjenner noen som virkelig digger roboter bør du heller se på Nikko R2-D2 Projektor. Denne saken som etterligner den berømte roboten fra Star Wars vil nok få hedersplassen i stua da den har projektor, DVD/CD-spiller, plass for minnekort og USB-inngang. Saken har også høytalere på plass.


Kvaliteten på projektor og høytalere vet vi lite om, men for prisen på 27.000 kroner den selges for hos Netonnet bør den helst være bra, selv om det er R2-D2 vi snakker om her.

Projektor i lommeformat
Om dette blir i drøyeste laget vil kanskje en ultraportabel projektor passe bedre. 3M MPro110 er projektoren som ganske enkelt får plass i hånda. Projektoren kan visstnok lage gode bilder på opp til 50 tommer. Om det er en realitet skal vi ikke kommentere, men til presentasjoner og for hotellrommet er muligens denne perfekt. Projektoren kan kobles opp med både datamaskiner og håndholdte enheter som mobiltelefon og kamera. Vær oppmerksom på at batteriet har levetid på cirka 60 minutter ved visning. Om det skal sees langfilm bør derfor gavemottakeren ha et strømuttak i nærheten.


Projektoren føres i flere butikker og har en pris på mellom 2800 og 3000 kroner.

Lys opp vannkrana
En langt billigere, men kanskje ikke like nyttig gave er denne LED-lampen til vannkran. Denne lampen passer godt for dine designbevisste venner. Den kobles ganske enkelt til vannkranen og lampen vil så skifte mellom blått og rødt lys etter varmen på vannet.


Denne lampen finner du blant annet hos Multicom til 211 kroner.

Helt til slutt, noe totalt unyttig
Om du kjenner noen som har absolutt alt, så er det på sin plass med noe totalt unyttig. Hva da med for eksempel en USB-sykkelmus? Denne lille dingsen sykler i takt med strømmen av ord som blir skrevet inn på tastaturet. Via et lite display vises antall ord som har blitt skrevet i løpet av dagen.


Denne unyttige, men kanskje vittige gaven, koster 200 kroner hos nettstedene norsalg.net og gadgets.no. Du kan vurdere å heller gi samme beløp til en veldedig organisasjon, men de vil neppe ha muligheten til å telle antall ord gavemottakeren får skrevet i løpet av en dag.

Har du egne forslag om sære gavetips? Legg igjen en kommentar under artikkelen.Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen