Mangedobling av norske nettsteder

I 1995 var det 1000 nettsider som var registrert under den norske nasjonale domenet .no. I dag er antallet langt høyere.

Norske bedrifter velger .no
Tall lagt frem av Post- og teletilsynet tilsier at nesten hver tiende nordmann et eget domene. Til nå er det nemlig registrert 400.000 nettsider med domenet .no. Domenet .no er forebeholdt bedrifter og organisasjoner, men samtidig er det åpent for alle å skaffe seg et organisasjonsnummer. Post- og teletilsynet er på sin side fornøyde med at nordmenn velger .no domener i stede for .com, .net eller .org.

- En spørreundersøkelse foretatt av Norid i 2006, viser at over 90 % av norske organisasjoner med domeneregistreringer rangerer .no som førstevalg. Domenet signaliserer tilhørighet til Norge og regnes som et kvalitetsdomene som fører brukerne dit de forventer, skriver tilsynet på sine sider.

Fornyes årlig
Undersøkelsen viser samtidig at 95 prosent av domenene som er registrert på .no fornyes årlig. Det tilsier at domene som opprettes med .no er opprettet med tanke på langsiktig bruk.

Tall fra Post- og teletilsynet viser samtidig at registreringer av domener er i stadig vekst. Men det var en tydelig vekst i 2000 da regelverket for hvem som kunne registrere et domene ble liberalisert. Det var også en markant vekst i registreringen i 2003 da Norid, som har ansvar for registreringen av domener i Norge, åpnet for bruken av nasjonale tegn i domenenavnet.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen