Mange megapiksler fra LG

Ryktene sier at koreanske LG planlegger verdens første kameramobil med hele syv megapikslers kamera. Telefonen skal etter sigende lanseres i Japan i løpet av neste år. Om LG slipper dette kameraet andre steder i verden sier de ingenting om. Men sannsynligheten for at vi får se det i Europa vil nok henge sammen med hvordan salget i Asia vil være.

Canon optikk
LG har valgt å satse på Canon som leverandør av optikk til kameramobilen. Dette borger for kvalitet. Canon er verdensledende på digitale kameraer og optikk. Både som leverandør av analoge og digitale kamera har Canon vist at de er langt fremme i utviklingen av kamerautstyr. Derfor vil man kunne vente seg optikk av høy kvalitet når denne telefonen kommer på markedet.

Telefoner med denne typen kamera ventes å ha et stort internt minne for å kunne lagre bilder av den kvaliteten. Det er også ventet at telefonen vil ha plass til store minnekort. Hvor stort vites i skrivende stund ikke.

Lang vei å gå
Enda optikken er på hele syv megapiksler vil ikke denne telefonen kunne konkurrere med digitale kamera. Verken kompakt eller speilreflekskamera. Kvaliteten vil være langt fra det man er vant til fra tradisjonelle kamera. Til det er optikken i en mobil altfor dårlig. At dette vil endre seg med tiden er helt sikkert. Men dette vil ta tid.

Megapiksler er bare et av elementene som skal til for å få bilder av høy kvalitet. Linsen, optisk zoom, programvare er bare noen av tingene som skiller tradisjonelle kamera fra kameramobilen. Når dette kommer på plass vil mobilen kunne konkurrere med de vanlige kameraene. Før den tid vil nok mobilen kun være et noe man bruker når man ikke har et kamera i hende. Uansett hvor mange megapiksler telefonen kan skilte med.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen