Mange installerer ikke XP SP2

Det er nå over ett år siden Microsoft slapp den store oppdateringspakken Service Pack 2 for Windows XP. Ifølge talsmenn fra Microsoft går det tregt med installasjon av SP2 i ikke-amerikanske land.

Ifølge tall fra Microsoft har de delt ut over 250 millioner kopier av SP2. Rundt 70% av alle Windows XP brukere har allerede installert SP2, mens i land som Spania og Korea har rundt halvparten av brukerne installert SP2. I land som Japan, Tyskland og Frankrike er dette tallet rundt 75%. Microsoft er skuffet over så lave tall - det betyr at mange PCer er sårbare for angrep av hackere og ondsinnede programmer.

Det virker nå som Micrsoft er mye mer opptatt av sikkerhet enn de har vært tidligere. De har sluppet en rekke programmer som skal fjerne ondsinnede koder og forhindre at slike installeres. Neste Windows-versjon, Windows Vista, som skal etter planen lanseres neste år går de ennå lenger når det gjelder sikkerhet. Les mer i vår guide om noen av sikkerhetstiltakene som trolig blir realisert i Windows Vista.

Les mer om Service Pack 2 for Windows XP på microsoft.com. Ønsker du å laste ned hele SP2-pakken for norsk versjon av Windows XP finner du den på denne siden (258 MB). SP2 for engelsk språkversjon av Windows XP finner du her.

Kilde: eweek.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen