Mange feil på flash-baserte bærbare

Samsung er en av de største produsentene av SSD-enheter
Samsung er verdens største produsent av SSD-enheter

Flashdisker betegnes av mange som selve redningen i lagringsmarkedet, der man lenge har hatt problemer med bevegelige deler, høyt effektforbruk og "gammel" teknologi. 

Ifølge Avian Securities er imidlertid bærbare PC-er med flashdisker ingen rosenrød historie. En talsmann for selskapet sier at en av de største maskinvareprodusentene får tilbake så mye som 20 prosent av PC-ene grunnet en eller annen teknisk feil på flashdisken.

Til sammenligning: Når det gjelder bærbare PC-er med tradisjonelle magnetiske harddisker, oppgis en feilrate på 1-2 prosent for harddiskene.

Tross ikke-eksisterende søketid, finnes det faktisk relativt vanlige applikasjoner som har helt elendig ytelse på SSD, og selveste MS Outlook oppgis som en av disse.

En Dell-representant bekreftet imidlertid nylig at Samsung snart kommer med en ny type SSD som skal løse denne ytelsesproblematikken.

Selv om prisen fortsatt er relativt høy på flashdisker, har prisen pr. GB allikevel sunket med nærmere 50 prosent siden 4. kvartal 2007.

I praksis må man gjerne legge på 3-5000 kroner på en bærbar PC dersom man ønsker flashdisk. Det er også fordelaktig å ha plass til en tradisjonell harddisk pga. lagringskapasiteten.

Se utvalget

Utvalget er foreløpig sparsomt, men sjekk prisene på SSD-baserte harddisker enheter i vår prisguide:

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen