Mange bugs i "Prescott"

Intel har introdusert fem LGA775-prosessorer i form av Pentium 4 med "Prescott"-kjerne. En bug-rapport ble publisert på nettet få dager etter denne lanseringen. Når man først lanserer en CPU skulle man kanskje tro at det ikke fantes noen feil, ettersom det ikke er like lett for brukerne å "patche" en prosessor som man gjør med MS-Windows.

For å være litt ironisk: Det finnes ingen CPUupdate i BIOS som gjør at man kan laste ned siste versjon av prosessorbussen. En liste over feilene i "Prescott" kan du finne i dette PDF-dokumentet: Pentium 4 on 90nm process

Et par av "buggene" kan synes å være ganske kritiske, da systemet kan fryse helt uten videre. I praksis betyr dette kanskje at man bør lagre ofte dersom man har en 90nm Pentium 4-prosessor? Mange av de publiserte feilene fører faktisk til at prosessoren på en eller annen måte stopper all respons. I det nevnte dokumentet er det foreløpig listet 31 bugs og listen kommer trolig til å vokse ettersom man også får innspill fra andre.

Hos The Inquirer spekuleres det i hvorvidt denne bug-listen vil føre til mindre salg av "Prescott" enn forventet. Vi kan nok uansett regne med at det vil bli lansert revisjoner av "Prescott" Pentium 4 senere, der flest mulig av feilene har blitt tatt hånd om og fikset.

(Kilder: Intel, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen