Mange brikkesett for Athlon 64 i 2004

Ifølge en presentasjon AMD skal ha gitt til enkelte av sine forhandlere, har ALi, ATI, Nvidia, SiS og VIA alle sagt at de kommer til å introdusere nye brikkesett for Athlon 64 i begynnelsen av 2004.

Som eksempel kan følgende nevnes: ALi 1697, ATI RX480, Nvidia Crush 3GIO, SiS 756 og VIA K8T890.

Flere av disse leverandørene annonserte brikkesett for Athlon 64 allerede før den kunne leveres. Dette er imidlertid stort sett brikkesett som baserer seg på AGP-standarden. Neste-generasjons brikkesett vil støtte PCI Express, som skal ta over både for AGP- og dagens PCI-standard.

I løpet av neste høst kommer ATI og Nvidia til å gjøre seg til store konkurrenter i brikkesettmarkedet. Det er selvsagt integrerte brikkkesett som er temaet. Nvidia planlegger Crush K8G3 med GeForce4MX grafikkjerne, mens ATI skal konkurrere med RS480. Det er foreløpig usikkert hvilken grafikkjerne man vil basere seg på i ATI-brikkesettet, men den vil helt sikkert støtte DirectX 9.0. Begge disse lanseringene vil komme i 3. og 4. kvartal. VIA og SiS planlegger også å introdusere integrerte brikkesett i denne perioden.

Som et resultat av denne yrende aktiviteten blant brikkesettprodusentene, kan vi nok regne med en flom av hovedkort Athlon 64 til neste år. Dette er selvsagt også gode nyheter for AMD.

 

(Kilder: Darkcrow, Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen