Mange begrensninger i Iphone SDK

Da Apple endelig slapp sitt utviklingsverktøy til Iphone i forrige uke var mange blendet av det vanlige Apple-showet. Det førte til at lanseringen av mange ble skrytt opp i skyene. Nå har imidlertid den første sjarmen lagt seg, og problemene har begynt å dukke opp.

Flere problemer
For Apple har, som ventet må vi kanskje si, lagt inn en rekke begrensninger i systemet sitt. Ikke minst har de nektet utviklerne å lage tjenester som tar i bruk mobilnettet. Bakgrunnen for dette kan nok være at Apple ikke vil gjøre noe som truer inntektene selskapet for fra mobiltrafikken.

Det vil uansett si at vi kan se langt etter nyttetjenester som IP-telefoni. Riktignok er det mulig å lage IP-telefoni over Wlan, men det vil i praksis ikke være bra nok. Slike tjenester krever sømløs overgang mellom trådløse lokale nett og mobilnett.

Ikke overraskende vil det heller ikke være mulig å lage applikasjoner som låser opp SIM-kort fra uautoriserte operatører.

Bare én av gangen
Men det er flere begrensninger å finne i den store utvikleravtalen fra Apple. Utviklerne kan bare bruke de publiserte API-ene og bare på en måte som Apple har autorisert. Det er heller ikke mulig å skrive data bortsett fra i et utpekt område, noe som fører til at utviklerne ikke kan modifisere data fra andre applikasjoner.

Techcrunch, som har en grundig gjennomgang av begrensningene, mener imidlertid at mangelen på multitasking er det største problemet av dem alle. Brukeren kan bare kjøre én applikasjon av gangen, og dersom de går ut av programmet vil det avsluttes.

Det vil i praksis si at messengerløsninger som kjører i bakgrunn er umulig. Går du ut for å svare på en telefonsamtale vil applikasjonen avsluttes og du vil vises som avlogget for alle andre.

Nå spekuleres det i at fremtidige versjoner av Iphone ikke vil ha slike begrensninger, men for øyeblikket er dette noen av problemene som Iphone-utviklerne må leve med.
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen