Mange vil se «The Interview» i Nord Korea
Teknofil
(Bilde: YouTube)

Mange vil se «The Interview» i Nord Korea

Men myndighetene gjør alt de kan for å stoppe filmen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Interessen for den amerikanske komedien «The Interview» bare vokser og vokser blant nord-koreanerne, melder Business Insider.

Filmen handler om et planlagt drap på Nord-Koreas leder, Kim Jong Un, og ble etter veldig mye usikkerhet sluppet på nettet første juledag. Millioner av mennesker lastet ned filmen i de påfølgende dagene. Ifølge Free North Korea Radio, en radiostasjon laget av flyktninger fra Nord-Korea, har interessen også vært stor i Nord-Korea. 

Villig til å betale 10 ganger så mye 

Radiostasjonen rapporterer at mange er villige til å betale over 350 kroner for å se filmen, omtrent ti ganger så mye de må ut med for å kjøpe en «vanlig» DVD-film fra Sør-Korea.

Dette har naturligvis fått myndighetene til å gå i krisemodus, og landets sikkerhetsdepartement skal angivelig ha innkalt til et hastemøte for å diskutere hva de kunne gjøre for å stoppe spredningen av filmen.

Stenger grensene

Myndighetene skal nå ha økt grensesikkerheten betraktelig, og gitt streng beskjed til det svarte markedet at de ikke får importere flere amerikanske filmer for øyeblikket.

Det høres kanskje litt rart ut at myndighetene kan diktere hva aktører i et allerede ulovlig marked gjør, men slik står det nå i rapporten til Free North Korea Radio. 

Kan få enorme konsekvenser

Foreløpig har det ikke kommet noen rapporter om at filmen har dukket opp i det lukkede landet, men skulle det skje, vil det kunne få store konsekvenser. Washington Post sammenligner filmens potensielle påvirkning med Chernobyl-krisen, som avslørte Sovjetunionens mange feil og svakheter på 80-tallet.

Skulle filmen bli sett av mange nok personer vil illusjonen om Kim Jong Uns jerngrep på resten av verden muligens forsvinne. Kanskje vil Seth Rogen og James Franko bli husket i historiebøkene som komikerduoen som reddet Nord-Korea? 

Her er klippet Nord-Korea ikke vil at du skal se: 
Filmen ble stoppet, men finaleklippet dukket opp på nettet »

(Kilder: Business InsiderWashington Post)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen