Manga til mobilen

Det er lenge siden telefonen var noe du bare brukte til å ringe med. Etter at fargeskjermene dukket opp har for eksempel multimediemarkedet på mobilfronten eksplodert. De fleste telefoner har i dag mulighet for å se på bilder, høre på musikk og lignende.

Mange telefoner kan også brukes til å lese elektroniske bøker, men dette blir fort slitsomt for øyet. I Japan er nå tegneserier i ferd med å bli en trend blant mobilbrukere. Tegneserier er langt bedre enn for øynene enn bare bokstaver når du leser dem på på mobilskjermen, ettersom det er mindre anstrengende å se på mønster og farger sammen med teksten.

Bandai Networks er den desidert største leverandøren av de mobile tegneseriene. Hele 20 000 japanere abonnerer nå på én eller flere av selskapets rundt 400 forskjellige serier, og får på denne måten jevntlig tilsendt nye episoder.

Det kommer ikke som en stor overraskelse at den nye trenden har startet i akkurat Japan. Landet er ikke bare tidlig ute med det meste som har med mobiltelefoner å gjøre - japanerne er også svært ivrige tegneserielesere.

Om tegneserier på mobilskjermen vil bli et vanlig syn her til lands gjenstår ennå å se.

(Kilder: BBC, PRweb)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen