Maner til opprør

Det er ikke ofte IT-interesserte står i front for et rasende menneskehav.

De liker best å ta kampen foran skjermen.

Noen steder går likevel grensa.

Les også:
Staten vil unngå overvåkning
.
Stor mistro til overvåkningsdirektiv
.
Vil du bli overvåket?

Etterlyser debatt
Datatilsynet er sterkt kritiske til Datalagringsdirektivet EU har pålagt alle sine medlemsstater, også Norge som EØS-medlem, å innføre innen 2009. Tilsynet påpeker at flere av dataene som skal lagres er svært personlige og per dags dato ikke kan lagres ifølge norsk lov.

De har lenge etterlyst en debatt angående direktivet.

- Det bør startes et folkeopprør
IKT-Norge etterlyser derimot langt mer enn en debatt. De maner til folkeopprør om politikerne ikke tar ansvar.

- Datalagringsdirektivet er foreslått for å bekjempe blant annet terrorisme, men terrorens bakmenn er ikke dummere enn at de allerede har funnet bakveier. Man står derfor i fare for å lage et direktiv som overvåker og rammer alle uskyldige, mens de med kriminelle hensikter går fri. Men politiet synes å mene at det vil være kjekt ha en slik database for å kunne sjekke alle norske borgere. Det bør startes et folkeopprør mot Datalagringsdirektivet, skriver Per Morten Hoff fra IKT-Norge i en uttalelse.

I uttalelsen påpeker han at det allerede er mye overvåkning i samfunnet i dag, og at en ytterligere overvåkning vil true retten til privatliv, en rett nedfelt i menneskerettighetene. Om ikke politikerne klarer å ivareta denne retten må vi altså selv ta ansvar.

- Orwell roterer i sin grav
Han mener det dessuten er svært bekymringsfullt at det norske politiet har gått ut med støtte til datalagringsdirektivet.

- Får politiet det som de vil i Norge, vil nok George Orwell rotere i sin grav i Sutton utenfor Oxford. Orwell bommet med noen år, men hans visjon er i ferd med å bli en ubehagelig sannhet om ikke politikerne slår ring om personvernet. Stopp datalagringsdirektivet - stopp big brother, skriver han i meldingen.

Direktivet er for tiden til behandling hos Samferdselsdepartementet. De har tidligere opplyst Teknofil om at de jobber hardt med å se hvordan de kan unngå å implementere direktivet i sin helhet i Norge.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen