Mandriva Linux 2006 klart

Som vanlig har Mandriva sluppet tre versjoner av sin Linux-distribusjon. Discovery/Lx er versjonen for nybegynnere og hjemmebrukere, PowerPack er for avanserte brukere, mens PowerPack+ finnes for mindre bedrifter. Medlemmer i Mandriva Club kan hente ned distribusjonen fra medlemssidene, mens alle andre kan forhåndsbestille versjonen fra den såkalte Mandriva Store.

Mandriva var lenge kjent som Mandrake, men skiftet navn da de slo seg sammen med Conectiva. Den nye versjonen har mye teknologi fra Conectiva og Lycoris innebygd. Siden Mandriva er en kommersiel distribusjon, har selskapet lisenser til å distribuere mye teknologi som andre Linux-distribusjoner ikke gjør. Med i pakken får du blant annet Flash- og Java-støtte, og drivere for ATI og NVIDIA er allerede lagt inn. Mandriva Linux 2006 har også OpenOffice.org 2.0, som nylig ble ferdigstilt.

2006-utgaven har også en enkel installasjonsmodus for servere, og alle versjonene finnes i både 32-bit og 64-bit versjoner. Du kan lese mer om den nye versjonen på Mandriva.com.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen