Mandrakesoft skifter navn

Når selskapet nå velger å skifte navn, må man anta at de har overveid dette nøye. Å bytte ut et såpass kjent merkenavn som Mandrake er en stor risiko, og selskapet har oppgitt to hovedgrunner for å bytte navn. Først og fremst er det sammenslåingen av Mandrake og Connectiva som har gitt selskapet en grunn til å få et nytt navn, som bedre representerer kombinasjonen av de to selskapene, og deres globale tilstedeværelse, som det står å lese i pressemeldingen.

Den andre hovedgrunnen er rettssaken Mandrakesoft har hatt gående med Hearst Corporation, der det har blitt kranglet om retten til Mandrake-navnet. De endte til slutt opp på Mandriva fordi navnet er enkelt, effektivt og også er en sammenslåing av de to foregående navnene.

Deres produktserier, blant annet Mandrakelinux, kommer til å få nye navn som følge av dette. Operativsystemet blir fra nå av kalt Mandriva Linux, og de ulike hjemmesidene har fått de samme endringene. En rekke nye domenenavn har også blitt tatt i bruk, du finner alle under "Relaterte lenker" nederst på siden.

Kilde: Mandriva

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen