Mandrake Linux "dreper" LGs CD-drev

Problemet som dukket opp på Mandrake sine "Errata"-sider over helgen gjelder alle LG sine optiske diskenheter, men det har bare kommet inn feilrapporter på CD-ROM-enhetene. CD-enheter fra LG blir lagt fysisk døde etter den første omstarten i Linux og lar seg ikke reparere, og det finne ingen patch enn så lenge.

Linux-brukere fra hele verden er i harnisk over at LG kan lage og gi ut CD-ROM-enheter som bare virker mot bestemte operativsystemer, og som utelukker Linux. Dermed har det blitt mye friskt språk blant annet i denne usenet-tråden (via Google Groups).

Problemet gjelder bare CD-ROM-enheter fra LG og kun for Mandrake Linux 9.2, men ettersom LG sier at de hverken støtter eller tester mot Linux i det hele tatt, kan det også dukke opp i andre distribusjoner senere.

Problemet blir ikke mindre av at LG er en av verdens største produsenter av CD-drev og er OEM-leverandør til mange store systemprodusenter, blant annet DELL. DELL valgte for en stund siden å "støtte" Linux ved å selge PC-er uten Windows installert, slik at kunder kunne velge å installere Linux på egenhånd.

(Kilder: Slashdot, The Inquirer, Mandrake)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen