Man spør da ikke om veien…

Sist vi testet navigasjonsløsningen fra Navicore, kom vi frem til at dette var den beste løsningen for navigasjon i en mobiltelefon. Et drøyt år senere har vi testet ny-versjonen, og heller ikke denne gangen sitter vi skuffet igjen.

Hovedforskjellene i de to versjonene er at den nye Navicore Personal støtter flere terminaler, har innebygd fotoboksvarsling og nyere kart fra Teleatlas.

I tillegg til den tradisjonelle bilruten kan også velge GPS-ruter for sykkel eller gåturer.

Trådløst
Navigasjonssettet består av to deler – et minnekort til mobiltelefonen og en trådløs GPS-mottaker. Installasjonen er latterlig enkel. Du setter minnekortet i telefonen, skriver inn medfølgende serienummer og programmet er klart.

Vi har testet Navicore Personal sammen med en Nokia N80, og etter installasjonen finner du et eget ikon i telefonmenyen. Trykker du på dette får du opp et kart over Skandinavia.

Telefonen søker opp GPS-enheten, og når du har angitt hvilken GPS du skal bruke (de fleste har bare en) så er alt klart. I pakken følger det også med en billader, slik at du kan lade både mobiltelefonen og GPS-enheten på lengre turer.

Smart adressesøk
Neste skritt er å fortelle mobiltelefonen hvor du skal. Når du begynner å skrive inn gateadressen, får du fortløpende opp en liste med alternativer. For hver nye bokstav blir listen kortere.

Dermed tar det kort tid og få tastetrykk å finne den korrekte adressen. Du kan selv velge om det skal søkes på adresser i et bestemt navn, eller i hele databasen.

Autoskalering
Selv om skjermen på mobiltelefoner stadig blir større og bedre enn de var tidligere, er de fortsatt mye mindre enn vanlige fastmonterte navigasjonssystemer.

Det løser Navicore ved å ha en automatisk skalering av kartene. Når vi kjører fort zoomes kartbildet ut og når vi setter ned farten blir kartet zoomet inn igjen. Dermed har du et greit overblikk selv om skjermen er liten.

Menyen lar deg velge mellom 2D og 3D-kart, men er du ikke vant med kart anbefaler vi at du holder deg til 3D-løsningen. Da ser kartbildet nemlig mer ut som det gjør gjennom frontruten.

Dorthe og Jon
Du kan selv velge om du vil bli guidet rundt av en kvinnestemme, eller om du foretrekker en stø mannsstemme. Vi lot Jon H. Carlsen innta førersete, og uten problemer ble vi loset gjennom både rundkjøringer, småveier og motorveier.

En av oppgraderingene er som sagt automatisk varsling for fotobokser. I god tid før fotobokser sier den trivelige mannen fra, slik at du kan tilpasse farten. Du får også beskjed om fartsgrensen fotoboksen er stilt inn på.

Vel fremme konstaterer mannestemmen at vi har nådd målet for turen.

Både kartene og kjøreinstruksjonene er enkle. Velger vi å ikke følge kjæreinstruksjonene, regner programmet raskt ut en ny rute. Vi får oppgitt antatt reisetid i tillegg til gjenværende distanse.

Kartet på skjermen kan sendes som MMS, og med Navicore i lomma har du derfor en komplett søkbar kartbok for hele Skandinavia.

Mangler’u bensin?
I så fall trenger du ikke fortvile. Med Navicore kan du finne nærmeste bensinstasjon, apotek, restaurant, sykehus, parkeringsanlegg, kinoer og en hel del andre såkalte POI-er (Point Of Interest). Disse funksjonene er tilgjengelige også uten GPS tilkoblet, men da må du lese kartet og finne veien selv.

Mange av POI-ene er utstyrt med telefonnummer du kan ringe direkte fra programmet. Vil du finne en restaurant i nærheten og bestille bord, finner du alt du trenger i Navicore.

Er du ute til fots eller på sykkel, kan du enkelt velge passende modus og få hjelp til å tråkle både små og store gater i ukjente byer.

Kartene
I trafikken fungerer Navicores løsning svært godt. Vi er ikke alltid enige i ruten programmet velger, men det skyldes svakheter i kartmaterialet, og ikke i programvaren.

Siden underlagskartene i de ulike navigasjonssystemene vi har testet kommer fra samme leverandør (TeleAtlas), så er dette problemet det samme uansett hvilket navigasjonssystem vi velger.

Navigasjonssystemet virker naturlig nok heller ikke i tunneler eller på andre steder der det ikke er tilnærmet fri sikt til satellittene.

En annen gledelig forandring er at du nå han lage ruter med flere stopp underveis og kan legge til dine egne favoritter.

Vi har hatt stor hjelp av Navicore på ukjente veier. Du finner veien til de aller fleste steder uten å verken kunne lese kart eller måtte sveive ned ruta for å avsløre at du er på villspor. Også den nyeste løsningen til Navicore er verdt pengene.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen