Mamiya med nytt mellomformatkamera

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mamiya lanserer RZ33, et nytt digitalt mellomformatkamera som viderefører RZ-serien. Kameraet har en CCD-bildesensor på 48 x 36mm og 33 megapiksler. Til sammenligning har et fullformatkamera som Canon 5DmkII en bildebrikke på 36 x 24mm, noe som sier litt om hvor stor denne bildebrikken er.

På baksiden har kameraet en touchskjerm på 6 x 7cm som brukes til å gjøre kamerainnstillinger. ISO-verdiene går fra 50 til 800, og kameraet tar bilder i 16bits rawformat. Er du glad i sportsfotografering bør du nok vurdere et annet kamera, for RZ33 klarer bare 1.1 bilder per sekund grunnet de store bildefilene. En fordel er at man kan bruke eldre optikk, utskiftbare viewfindere og annet tilbehør fra tidligere RZ-kameraer, og optikkparken består av 19 forskjellige objektiver som passer til kameraet.


Mamiya lanserer nytt digitalt mellomformatkamera, RZ33
Mamiya lanserer nytt digitalt mellomformatkamera, RZ33

I følge produsenten kan man bruke Apples iPhone, iPod Touch og iPad som eksterne bildevisere når kameraet er tilkoblet pc. Dette gjøres ved at pcen og for eksempel iPhonen er tilkoblet samme nettverk over wifi. Det blir spennende å se hvordan dette vil fungere i praksis.

Norsk lansering og pris er ikke kjent, men billig blir kameraet ikke. I USA vil kameraet være tilgjengelig fra juli og prisen vil være 17990 dollar, eller i overkant av 116 000 norske kroner.

Kilder:
www.mamiya.com
www.photographyblog.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen