Maler mobilen stille

Mange av oss har sett oss lei på at folk ringer og sender sms på steder hvor det er mobilforbud. Snart kan en ny type maling forhindre overivrig mobilbruk.

Et selskap ved navn NaturalNano er i ferd med å utvikle en høyteknologisk maling som skal være i stand til å stenge ute mobilsignaler. Har du telefonen i et rom hvor veggene er dekket av denne malingen, vil du miste dekningen på telefonen din.

Ved hjelp av nanoteknologi skal malingen blandes med ørsmå kopperpartikler, som skal ødelegge for mobilsignalene. I følge Newsday skal det være mulig å slippe igjennom signaler fra visse telefoner ved å bruke radiofiltreringsutstyr. Partiklene i malingen kan også styres slik at mobilsignalene vil slippe gjennom når det måtte være ønskelig.

Den høyteknologiske malingen kan være ideell for kinoer, teatre og andre oppholdsrom hvor det som regel er forbud mot bruk av mobiltelefoner. Slik kan man hindre at kino- og teatergjengere bruker mobiltelefon under forestillingen, og samtidig tillate mobilbruk i pausen.

Alle er imidlertid ikke like positive til den nye malingen. Joe Farren i The Wireless Association, går hardt ut mot konseptet, og forteller at alle forsøk på å blokkere et område for mobilsignaler er ulovlig:

- Hva med de unge foreldrene med barnevakt som prøver å få kontakt med dem? Eller hva med hjernekirurgen som må få beskjeder om øyeblikkelige operasjoner? Disse samtalene må komme gjennom, sier han.

Robert Crowley, som designet filtreringsutstyret, er ikke enig i at nanomalingen er ulovlig. Han argumenterer med at malingen er et passivt redskap og ikke en radiosender. Han forteller videre at det fortsatt vi være mulig å foreta nødsamtaler.

I følge Crowley skal det allerede være flere interessenter til malingen. NaturalNano får fleste forespørsler fra kirker, hvor pastorer vil ha stillhet i kirken under gudstjenestene. Flere amerikanske skoler skal også være interessert i nanomalingen, for å hindre bruk av mobiltelefoner i timene.

(Kilde: Newsday)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen