Makro i toppklasse

Canon EOS 7D var ikke det eneste toppklasse-produktet Canon slapp i dag. Som vi spekulerte på for en tid tilbake, og tydeligvis fikk rett i, slapp de også et nytt makroobjektiv i proffklassen i dag. Canon EF 100mm f/2.8L IS USM får en veiledende pris på kr 10349,- og blir det første objektivet som utstyres med Canons nye bildestabilisatorteknologi og vil ellers få alt det som hører med en L-betegnelse og den berømte røde ringen.

Filterdiameteren blir 67mm, største blender er f/2.8 og minste blir f/32. Vekten er skarve 25 gram høyere enn på tilsvarende objektiv uten rød ring, nemlig Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM, som har vært i produksjon i ni år allerede. Blir det nye L-objektivet for dyrt for ditt budsjett, er dette er godt alternativ til under halve prisen.

Sammenlign Canons to 100mm makroobjektiver her.

Canons nye bildestabiliseringsteknologi, som altså det nye objektivet er utstyrt med, passer makroobjektiver spesielt godt fordi den også kompenserer for vibrasjoner innenfor samme plan. Det vi si at når man paralellforskyver kamera og objektiv i filmplanet vil ikke tradisjonelle bildestabilisatorteknikker kunne fungere. Dette er ikke så farlig når motivet er på en viss avstand, siden forskjellen da blir minimal, men når man opererer svært nær objektivets nærgrense, vil selv slike bevegelser kunne gi stort utslag i forringelse av bildekvaliteten. I følge Canon skal den nye bildestabilisatoren kunne gi en vibrasjonskompensasjon som tilsvarer 4 blendertrinn når motivet er på vanlig arbeidsavstand, 3 trinn når man bruker objektivet på en avstand som gir en halv gang forstørrelse, og to trinn på nærgrensen, som altså gir ekte makro i størrelsesforholdet 1:1.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen