Makro-objektiv med bildestabilisator

Det nye objektivet, som bærer det enkle navnet Nikon AF-S Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED, har fått det meste som Nikon har å gi det. Ikke bare av funksjonalitet, men også av eksotisk glass og coating. Her er det, for uten bildestabilisator og rask, lydløs autofokusmotor, både ED-glass og noe Nikon kaller Nano Crystal Coating, som skal gi mindre linsereflekser.

Det er med andre ord et objektiv som skal yte helt i toppklasse. Det er sjelden man trenger bildestabilisator til makrofotografering, men det at Nikon har inkludert det, viser at de ønsker at det blir brukt også til mer generell bruk. I følge Nikon er dette det første makro-objektivet i verden med bildestabilisator. Med makro menes da ekte 1:1-forhold.

Objektivet synes vi har fått en relativt stiv veiledende pris på 9290,- kroner, som antakelig vil gi det en gatepris på rett under 8000,-. Det vil med andre ord være over dobbelt så dyrt som tilsvarende objektiv fra for eksempel Tamron. Riktignok får du verken raskere autofokus og bildestabilisator, men på direkte spørsmål ønsket ikke Nikon å gi noen god begrunnelse for den svært høye prisen.

Objektivet forventes på markedet i april.
Vi har ikke mottatt bilder eller detaljerte spesifikasjoner av objektivet ennå. Dette vil vi legge til når det foreligger.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen