Magnetisk ondskap

Når du har testet telefoner i godt over to år, regner du med at du har opplevd det meste. Telefoner som fryser og piper ukontrollert i 80 dB, telefoner som ringer til utlandet mens de ligger i lommen din og telefoner som vibrerer seg utenfor 3 meters avsatser. Alt dette er barnemat og gamle erfaringer for en ekte mobilveteran.

Men da jeg her forleden skulle handle mitt daglige brød viste telefonen min, en Nokia 6260, en ny og hittil ukjent side ved seg selv.

Med 15 varer ferdig priset og pakket i poser, var jeg klar for å kvittere med mitt to måneder gamle VISA. Overraskelsen var stort da jeg etter fem-seks tsjikk-tsjakk måtte innse at terminalen ikke klarte å lese kortet mitt. Selv etter diverse tøypussing og tape-triks var det ikke det gram å hente.

Halvt forbannet, halvt nysgjerrig, stakk jeg bort til nærmeste minibank (som forøvrig ligger hendig plassert 2-3 km fra butikken). Den spyttet kontant ut kortet, som hverken inneholdt informasjon eller tall den kunne bruke. "Oppsøk banken" var det beste svaret den hadde å gi.

Dagen etter fikk jeg endelig kontaktet banken, som kunne fortelle meg at alt av data hadde blitt slettet fra magnetstripen på kortet. Synderen bak den ugjerningen lå, som jeg lenge hadde fryktet, i lommen min - nemlig min kjære mobiltelefon.

Hver mann, sin magnet
Inne i en klapptelefon ligger det faktisk flere magneter. Det befinner seg magneter i topp og bunndekselet. Og ytterligere en magnet befinner seg inni høyttaleren. Kommer de nært nok kredittkortet ditt får de raskt smaken på kontodetaljene dine, som slettes rett fra magnetstripen på kortet.

Man er heller ikke trygg med en mobiltelefon i klassisk design. Magneten i høyttalerelementet til telefonen kan nemlig raskt ta knekken på det man måtte ha av bank og ID-kort den også. Et kjapt søk på forumet viste at vi langt fra er de første som opplever det.

Moralen av denne fortellingen er altså at kredittkort og mobiltelefon, det har man i hver sin lomme.

(Man må også vokte seg for å slenge nøklene og mobilen i samme lomme, men det er en helt annen historie...)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen