Magisk Symbian i 2010

Nokia har allerede varslet en fornying av det mye brukte operativsystemet. På planen står blant annet flertrykkstøtte og en forenkling av hele systemet, med færre varsler og spørsmål underveis. 

Nå har Nokia sluppet en liten sniktitt på det nye systemet. Foreløpig er det kun snakk om noen få skjermbilder, men det gir et inntrykk av hvordan fremtiden ser ut for finnene. Berøringsskjermer, i motsetning til dagens trykksensitive skjermer, er nok noe mange har ventet på fra den kanten. I tillegg skal grensesnittet være tre ganger raskere enn det raskeste man finner på dagens heftigste Symbian-baserte telefoner. Rullehastighet i menyene øker fra 15 bilder i sekundet til 60, noe som burde gjøre hele bruksopplevelsen betydelig bedre. 

Raskere arbeidsflyt

For å gjøre systemet enklere har Nokia fjernet intet mindre enn 350 forskjellige varsler og spørsmål, slik at arbeidsflyten skal forstyrres minst mulig. Det loves at antall skjermtrykk som skal til for å aktivere ulike funksjoner i telefonen skal gå betydelig ned, og Nokia-sjef Olli-Pekka Kallasvuo omtaler det nye systemet som "magisk". Nettleseren skal også bli vesentlig bedre, og sider skal vises enda raskere med bedre støtte for ulike typer aktivt innhold.

Foreløpig har vi ikke fått se så mye mer enn bilder, men det hele ser spennende ut. Ut fra det vi har sett kan det se ut som om nye Symbian henter mye inspirasjon fra Nokias nykommer, Maemo 5 som fins i N900, som du forøvrig kan se video av her

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen