Test

Magic Moves - A Norwegian Ski Movie

Den 20 år gamle filmskaperen Filip Christensen er en av Norges mest lovende nisjefilmprodusenter, og innehaver av en god slump internasjonal berømmelse. "Magic Moves", hans nyeste kreasjon, er å finne i DVD-hyllene over hele Europa, USA og Japan. Denne gangen har han vært rundt hele kloden og filmet Europas største skistjerner i aksjon. Triksene er på topp, men holder produksjonen samme nivå?

Pudder så langt øyet kan se.
Pudder så langt øyet kan se.

Varierende kvalitet

"Magic Moves" åpner med en horribel intro som gjør et halvhjertet forsøk på å være morsom. Beklager, jeg så ikke humoren på grunn av all reklamen og annonseringen som fløy over skjermen. Greit at filmen har mange sponsorer, men dette var i overkant irriterende. Ikke bedre blir det med 80-talls synth pop-musikk, bannlyst i 43 nasjoner på grunn av øreblod og psykiske breakdowns. De første scenene vi får se er kornete og fæl video, tilsynelatende filmet med Super 8-kamera, du vet, de man brukte for lenge siden. Dette er dog ikke representativt for bildekvaliteten i filmen, da det aller meste er filmet i fantastisk HD-kvalitet, men innimellom dukker det opp klipp som ikke ser videre godt ut. Dette kan lett være en kilde til irritasjon.

Til tross for disse mindre problemene, tar filmen seg raskt opp igjen. PK Hunder, Jon Olsson, Even Sigstad og mange flere av de beste trikserne i verden kaster seg ut foran kamera i fantastiske backflips, frontflips, sideflips og alle andre flipper man kunne ønske seg. Triksingen skjer blant annet i Colorado, Sveits og Østerrike, men mange av de beste øyeblikkene er filmet her i brunostens hjemland. Herlige helikoptersekvenser over de nordiske fjellene gir filmen et nærmest drømmeaktig utseende. Nordlys, soloppganger, daler og fjorder er det mye av, kombinasjonen av skisekvenser og landskapssekvenser er nok filmens sterkeste side.

PK Hunder i aksjon.

Hurtig klipping, fram og tilbake, fast-motion og slow-motion, det blir aldri nok av disse overbrukte effektene. Joda, "300" var en god film, men slike effekter kan fort bli overbrukt. "Magic Moves" inneholder mye av denne klippestilen, som sammen med musikken gjør filmen veldig engasjerende, men enkelte ganger blir det rett og slett for mye av det gode.

Mye bonus

35 minutter er ikke den mest imponerende filmlengden, men hvis du skulle falle for å tro at det hele er ferdig etter snaue halvtimen tar du såre feil. Ekstramaterialet på denne DVD-en er til å bøye seg i støvet for. Blant annet får vi med "Ski Bonus", en 15 minutter lang video med ubrukt skimateriale som holder like høy kvalitet som filmen. Her også klippet sammen med diverse landskapsshots og heftig musikk. Det er faktisk som om filmen fortsetter i 15 minutter ekstra. Og trodde du ski var det eneste på denne DVD-en? Filip Christensen har også laget en litt kortere film ved navn "Snowboard Buddies" som er å finne blant ekstramaterialet. Her er det snowboardkjøring i ypperste klasse, flips og flaps så langt øyet kan se. Og hvis du enda ikke har fått nok, kan du hvile øynene på klipp fra US Open Big Air 2007 og Jon Olsson Invitational 2007. Her også, som tidligere, verdens beste skikjørere i konkurranse.

Siste del av denne DVD-en er en skuffende kort (5 minutter!) bakom-dokumentar, som kun handler om green screen-produksjonen. Man får altså 5 minutter informasjon om hvordan det er å filme med green screen, men ingenting om hvordan man filmer skiutøvere høyt oppi fjellene. Særdeles dårlig valg.

Konklusjon

"Magic Moves" er et mekka for skiinteresserte. Jeg, som ikke driver med ski en gang, synes denne filmen var en skikkelig heftig opplevelse. Den har noen få problemer, og første halvdel var generelt sett lite interessant, men heldigvis blir det bedre etterhvert, og sammen med ekstramaterialet er denne DVD-en definitivt verdt pengene.

Magic Moves   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen