(Bilde: Shutterstock/Valerie Potapova)

Magasin nekter å «fikse» på modellene

Verily vil vise frem kvinner som de er.

Verily Magazine er et nytt magasin for kvinner som vekker oppsikt. De har nemlig tatt et standpunkt om å skille seg ut fra resten av bransjen ved å ikke photoshoppe modellene i bladet.

Gjenspeiler kvinners utseende

Foto: Faksimile Verily

Verily sikter seg inn mot en kvinnelig målgruppe på mellom 18 og 35 år. Ifølge dem selv ble ideen til i 2011, med et utgangspunkt i at de fleste kommersielle og populære magasinene ofte fremmer saker og synspunkter som gjør at kvinner får det dårligere med seg selv, samtidig som de ikke gjenspeiler kvinners liv eller livsfilosofi.

De gjenspeiler heller ikke hvordan kvinner faktisk ser ut, og dermed kom ideen med å ikke manipulere modellene i Photoshop.

Med photoshopping mener de her å endre modellenes utseende og kroppsfasong, slik som rynker, fregner, føtter eller midjer.

Les også: Vil endre regler for fotomanipulasjon

– Mens andre magasiner endrer bildene i Photoshop for å skape en såkalt ideell kropp og lar det være igjen maksimum tre rynker, skal Verily aldri endre kropp- eller ansiktsstrukturen på noen av Verily-modellene, står det i deres eget mandat.

Verily sin egen tagline gjenspeiler deres filosofi, og den kan oversettes slik «Mindre av hvem du burde være, mer av hvem du er».

Foto: Faksimile

PR-stunt?

I kommentarfeltene på andre nyhetssteder raser debattene, og mange mener dette bare er et PR-stunt. Noen sier at det å ta bilder er en kunst og at redigering og manipulering hører med i modellfotografering.

Andre påpeker at det er viktig å gjøre folk oppmerksomme på at det er et skille mellom det å justere lys, skarphet og farger, og det å forandre fasong på kroppsdeler, fjerne detaljer og glatte ut hud.

Så hva mener du? Er dette et fremskritt og et steg i riktig retning, eller er det et rent PR-stunt?

Ikke råd til photoshop? Finn et gratis alternativ» 

(Kilder: Huffington post)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen