Madonna - The Confessions Tour

"The Confessions Tour" kan innimellom minne om ditt verste østeuropeiske Melodi Grand Prix-mareritt med grelle farger, mønstre på lystavler og porno-wipes a la gamle-Star Wars. På merkelig vis tipper totalpakken dog aldri helt over til å bli smakløst. Her er det ikke spart på kruttet, på tross av at showet er kjemisk fritt for pyroeffekter. Her er det enorme videotavler, masse lys og lyd, og ekstremt dyktige dansere, musikere og parkour-utøvere, alt går med millimeterpresisjon. DVD-en har hele konserten og en del ekstramateriale fra forberedelsene til turneen, mens CD-en består av et utvalg sanger fra konserten.

Øst-Europa neste?
Øst-Europa neste?

Kunsten å fornye seg selv

Det er ikke alle som kan skryte på seg å være en av verdens største popstjerner i en alder av 49 år, og man blir oftende sitte og lure på hva som har fått henne til å holde liv i pop-karrieren i over 20 år. Dersom man leter etter et svar i "The Confessions Tour"-pakken, vil man finne en ganske sannsynlig forklaring: Fornyelse.

Madonna er fortsatt Madonna, men hun er ikke like sexfiksert eller ”material girl” som hun var tidligere. Hun er nå blitt mer disco- og house-inspirert, noe man lett kan se og høre i denne pakken, særlig med tanke på at bandet hun har med stort sett består av en trommeslager, en gitarist, backingvokalister og en mann med midi-keyboard, sampler og effektbokser som egentlig styrer hele greia. Til og med de gamle hitene ”Like a Virgin”, ”La Isla Bonita” og ”Erotica” har fått nye innpakninger og fungerer veldig fint med ny instrumentering.

Madonna har også blitt veldig politisk av seg, og det lefles med symbolikk over en lav sko. Mye skjer ved hjelp av de store videotavlene og bildene av verdens elendighet som vises der, men Madonna blir selv korsfestet med tornekrans, og det er noen dansere som har påmalte davidstjerner og halvmåner mens de driver med en stilisert krangel. Videotavlene brukes også til å promotere veldedige organisasjoner som Madonna tydeligvis støtter.

Et sceneshow uten like

Som forventet er det mye fokus på dans og akrobatikk på DVD-en. Madonna danser mye selv, men det er danserne og parkour-utøverne som virkelig lager show. Parkour er en urban turnvariant som opprinnelig kommer fra Frankrike, der det hele handler om å bruke omgivelsene på en ny måte. Her skal det hoppes og svinges over, under, til, fra og på vegger, gelendere og ellers alt av hindringer som måtte finnes i din vei. Når man i tillegg legger inn koreografi i det hele blir det utrolig stilig, og man blir rett og slett imponert over at det er mulig å være så smidig. Parkour-utøvere har i de siste årene blitt brukt i filmer for å lage tøffe løpescener, og nå altså også som del i Madonnas sceneshow.

Madonna er blitt politisk.
Madonna er blitt politisk.

Kostymene er også et nummer for seg. De første man ser er hesteinspirerte, svarte saker designet av Jean Paul Gaultier. Danserne har masse reimer i ansiktet og beveger seg på en merkelig hesteaktig måte. Videre i konserten er det mer ”normale” kostymer, men alt er stilrent og passer fint til stemningen i sangene de brukes til. Selv om det er mye som er storslagent i løpet av konserten må høydepunktet være ”Music Inferno”, en nydelig mashup av Bee Gees ”Disco Inferno” fra ”Saturday Night Fever” og Madonnas egen kjempehit ”Music”. Det hele begynner med et langt og forrykende videotavleshow som er helt klart inspirert av ”Saturday Night Fever”, og et imponerende rulleskøytenummer før Madonna og to av hennes backingvokalister kommer på scenen ikledd hvite dresser, også som rett fra ”Saturday Night Fever”. Dansingen sender også tankene til discofilmen, og man kunne lett ha byttet ut Madonna med en ung John Travolta.

Dette er et konsertopptak, men mye har blitt gjort i klipperommet også. Som oftest begrenser disse effektene seg til en sammenblanding av bilder fra selve konserten med bildene som går i bakgrunnen på videotavlene, men det er også en del dansesekvenser hvor enkelte momenter er kjørt i slow-motion. Den mest unødvendige og irriterende effekten er det at lukene i scenegulvet som danserne går ned i er fylt igjen digitalt, slik at det ser ut som om de bare forsvinner ned i gulvet. Det er unødvendig og gjør bare at man som seer mister fokus fra selve konserten, og konsentrerer seg om effektbruken.

Madonna - The Confessions Tour CD+DVD

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen