Test

Macy Gray - Big

"Big" er det fjerde studioalbumet fra Macy Gray, og hun holder seg stort sett i samme stilen som hun alltid har gjort. Her finner man fin og stemningsfull soul og litt røffere og eksperimentell R&B. Gray har en veldig karakteristisk hes stemme som gir låtene en egenart i seg selv. Hun er nok ikke verdens beste sangerinne rent teknisk, men selv om frk. Gray sliter litt med å holde enkelte lyse toner gir hesheten en ekstra piff til musikken.

Neppe verdens beste sanger, men med karakteristisk stemme.
Neppe verdens beste sanger, men med karakteristisk stemme.

Will.I.Am bak spakene

"Big" er det andre albumet som er gitt ut på Will.I.Am Music, som er Black Eyed Peas-produsenten Will.I.Ams eget plateselskap. Dette betyr selvfølgelig at han også står som executive producer sammen med Macy Gray og Ron Fair. Man kan lett merke Will.I.Ams påvirkning på dette albumet, både på produksjonen og med hensyn til gjesteartister. Will.I.Am har et lite vers selv, mens både Fergie og Justin Timberlake korer på noen låter. Det er litt fint å høre at stjerneprodusenten også kan lage mer melodisk og stemningsfull musikk enn det man er vant med fra hans tidligere produksjoner med Black Eyed Peas og Fergie. Duetten "Glad You’re Here", med Fergie, er en vakker og kraftfull soulballade, som er ganske typisk for det man er vant med fra Macy Gray, men langt unna det man ville tro var en Will.I.Am-produksjon. Det samme kan man også si om førstesporet ”Finally Made Me Happy”, hvor Macy Gray har fått med Natalie Cole, datteren til jazz-crooneren Nat King Cole.

Men det finnes også tydelige spor av Will.I.Ams påvirkning på "Big", blant annet R&B-låta ”Okay”, ”Ghetto Love”, som er en veldig stilig oppklipping av James Browns ”It’s a Mans World”, den erketypiske Will.I.Am hip-pop låta ”Treat Me Like Your Money”, og Justin Timberlake-duetten ”Get Out”.

Selv om det er mye fint på "Big", er det ingen enkeltlåt som man virkelig blir grepet av. Det nærmeste må vel være ”Ghetto Love”, men når man begynner med et såpass flott utgangspunkt som en av James Browns fineste melodier så skal det litt til for å få et dårlig resultat.

Lite som griper

Selv om det er mye fint på "Big", er det ingen enkeltlåt som man virkelig blir grepet av. Det nærmeste må vel være ”Ghetto Love”, men når man begynner med et såpass flott utgangspunkt som en av James Browns fineste melodier så skal det litt til for å få et dårlig resultat. Men hvis det er noe Macy Gray og Will.I.Am skal ha skryt for, så er det variasjonen i albumet. ”Big” ligger i området mellom stemningsfulle soulballader og røff R&B, og begge deler fungerer ganske bra.

Tematikken i tekstene er som vanlig kjærlighet, enten i lykkelig eller ulykkelig form. Det blir kanskje litt inkonsekvent å ha et refreng som ”You finaly made me happy when you walked out that door” eller ”Get out, Macy don’t love you no more” på samme album som ”I’m so glad you’re here” og ”You’re the one for me”, men fin musikk er det i allefall.

Konklusjon

"Big" er et veldig variert album som greier å blande de to musikerne Macy Gray og Will.I.Am på en god måte. Det finnes sanger på albumet som er i tråd med det man kjenner fra Macy Gray, typiske Will.I.Am-låter, og noen spor hvor de har møttes et sted på midten. Alt i alt er "Big" et velfungerende album i sin sjanger, men det er på ingen måte banebrytende.

Macy Gray Big   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen