Macromedia lanserer Studio MX 2004

Pressemelding fra Infinigate:

San Francisco, 25. august 2003 – Macromedia (Nasdaq: MACR) lanserte idag Macromedia Studio MX 2004, som inneholder vesentlige oppgraderinger av de markedsledende utviklingsverktøyene Macromedia Flash, Dreamweaver og Fireworks. Studio MX 2004 tilbyr et integrert arbeidsmiljø for design og utvikling av alle typer nettsteder og internettapplikasjoner.

Den opprinnelige Studio MX, som ble lansert i 2002, ble selskapets mestselgende produkt noensinne, og den nye versjonen gir enda tettere integrasjon mellom programmene. For avanserte utviklere som lager ‘Rich Internet Applications’ – applikasjoner med avansert grensesnitt, lokal prosessering og avansert kommunikasjon med server – blir Studio MX 2004 også tilgjengelig med Macromedia Flash MX Professional 2004 (lansert idag, se nedenfor).

"Kundene var vilt begeistret for den første Studio MX-pakken, og de har oppfordret oss til å utvikle ideen videre. Nå er Studio MX blitt bedre enn vi noen gang trodde det kunne bli”, sier Norm Meyrowitz, produktsjef hos Macromedia. "Studio MX 2004 gir brukerne akkurat det de har bedt om, nemlig en utviklingsløsning som er tett integrert på alle måter: Fra støtte for CSS i alle produktene, til større muligheter for å tilpasse brukergrensesnittet etter personlige behov."

Alle programmene i Studio MX 2004 foreligger i nye, oppgraderte utgaver. Dreamweaver MX 2004 forenkler utviklingen av nettsteder og applikasjoner, med bedre støtte for CSS (Cascading Style Sheets), kodevalidering for aktuelle nettlesere, innebygd grafikkredigering, samt forbedret støtte for ASP.NET, PHP og ColdFusion. Flash MX 2004 gjør det enklere enn noensinne å lage interaktive multimedia-baserte applikasjoner med innebygde effekter, enkel import av grafikk fra Adobe Illustrator og PDF, og støtte for CSS. Fireworks MX 2004 inneholder et rikt utvalg av nye designverktøy og effekter. FreeHand MX, lansert i februar, inneholder nye produktivitetsfremmende verktøy og paletter, pluss forbedret ytelse under Mac OS X.

Utviklere som ønsker en komplett løsning for å utvikle web-applikasjoner med HTML og Flash, kan kjøpe en versjon av Studio MX 2004 som inneholder Flash MX Professional 2004. Flash MX Professional 2004 er et nytt produkt som lar utviklere arbeide med et skjemabasert grensesnitt som et alternativ til den tradisjonelle tidslinjen i Flash. Studio MX med Flash Professional gjør det enkelt å lage skjemaer (Forms) med Flash og HTML, legge inn data-komponenter, hente data over nettet, og utvikle programlogikk og navigasjon.

Programmene i Studio MX 2004 har et felles, intuitivt grensesnitt som kan tilpasses av brukeren og som gjør design- og utviklingsarbeidet betydelig enklere. Grensesnittet er gjort mest mulig likt i alle produktene, inkludert startsider, paletter, skilleark, kodeprinsipper og ‘inspectors’. Alle produktene støtter Unicode-tegnsettet og kan benytte enhver font (skrift) som støttes av operativsystemet, inkludert tegnsett med to bytes koding.

Studio MX 2004 inneholder også MX Elements, en serie forhåndsdefinerte elementer for å lage brukergrensesnitt. Et nytt, gjennomført design er felles for alle elementene, både i HTML og Flash. MX Elements utnytter components, templates, CSS og behaviors, og vil gjøre det mye enklere å lage effektive, tiltalende brukergrensesnitt.

Studio MX 2004 inneholder Dreamweaver MX 2004, Fireworks MX 2004, Flash MX 2004, FreeHand MX og en utviklerversjon av ColdFusion MX 6.1 (bare på Windows). Studio MX 2004 vil også bli tilgjengelig med Flash MX Professional 2004. Studio MX er "Designed for Windows XP" og "Built for Mac OS X."

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen