– Macintosh var en elendig datamaskin
(Bilde: Nichollas Harrison/Wikipedia Commons)

– Macintosh var en elendig datamaskin

Steve Wozniak åpner opp om tiden da Steve Jobs laget den første Mac-en.

Steve Wozniak har mange meninger om selskapet han en gang var en del av, og han tenker ofte høyt om både fremtiden og fortiden til Apple. I et intervju med The Verge forteller Wozniak nå om hvordan Steve Jobs tok over Macintosh-prosjektet han ledet, og la det i ruiner.

Jobs hevn

Steve Jobs og Steve Wozniak hadde stor suksess med sin Apple 2-maskin på slutten av 70-tallet, noe som holdt selskapet flytende de neste 10 årene. De neste maskinene Apple produserte var nemlig ingen stor suksess.

På grunn av intern konflikt ble Jobs overført fra å jobbe med datamaskinen Lisa, og inn i lederrollen i utviklingen av den første Mac-maskinen, som Wozniak hadde hatt ansvaret for. Som hevn for at han ble sparket ut fra Lisa-teamet, mener Wozniak at Jobs startet et lite fruktbart kappløp for å lansere Macintosh først.

Wozniak forteller at Jobs gjorde det han kunne for å endre Macintosh-prosjektet hans til å ligne sitt eget Lisa-prosjekt.

– Macintosh skulle vært et helt annet produkt, ikke en maskin med grafisk grensesnitt og mus, som den ble, sier Wozniak til The Verge.

Hastverk er lastverk

På tiden da Macintosh ble laget kostet minne utrolig mye, og minne var noe det grafiske grensesnittet trengte mye av. Jobs kuttet derfor kraftig i minnekapasiteten for å kunne lansere den til en overkommelig pris. Dette førte til en lite brukervennlig maskin hvor brukerne måtte bytte disker ofte.

Wozniak mener at det eneste Jobs gjorde var å lage en svak, dårlig datamaskin som fortsatt var alt for dyr for folk flest:

– Jobs var ung og handlet for raskt når han lanserte Macintosh, han var ikke erfaren nok til å lage et godt produkt, sier Wozniak i intervjuet.

Macintosh-maskinen slo ikke an, og i følge Wozniak hadde Steve Jobs liten grunn til å sole seg i glansen av den senere suksessen som Mac-ene opplevde.

Slik ville Apple vært under Steve Wozniak >>

(Kilder: The Verge via Business Insider)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen