Test

MacGyver - sesong 2

Da jeg var mindre var det nesten obligatorisk å tilbringe lørdagskvelden foran fjernsynet, men det hele var egentlig bare en eneste lang ventetid. Det var ikke før jeg hørte åpningsvignetten og så hockeyfrisyren til MacGyver at jeg visste at det ville bli en bra lørdag. Nå kan vi alle se på repriser av denne serien hver hverdag på ettermiddagen, og det er dessuten blitt stuerent med hockeysveis igjen.

Det er tvilsomt at dagens nypubertale unger gleder seg til å se dagens episode slik jeg gjorde. Det er også veldig usannsynlig at DVD-boksen blir en bestselger. Å se over 16 timer MacGyver-episoder på en og samme dag er hardt, og det kan ikke anbefales siden det er fare for at du sitter igjen med varige mén. Som for eksempel å få vignetten på hjernen. Dessuten går det på TV uansett, selv om en kan argumentere med at en nå kan se den på et fornuftig tidspunkt og ikke midt på ettermiddagen. Trenger en da å ha episodene på DVD?

Han fikser blant annet å lage bazooka av bambusrør og metangass, og hindre at en større bombe eksploderer ved hjelp av en billett til kveldens ishockey-kamp.

Actionhelt som avskyr våpen

Angus MacGyver, som er heltens fulle navn, er det aller siste trekket til ”The Phoenix Foundation”, en uavhengig forskningsorganisasjon som driver med sivil forskning. Dette er strengt tatt mest på papiret, siden organisasjonen også tar seg av blant annet oppdrag som går ut på å hjelpe avslørte frihetsforkjempere i diverse kommunistiske Øst-europeiske land, og andre lite forskningsbaserte oppdrag. Men serien skildrer ikke bare de rene jobboppdragene som vår helt må ordne opp i. MacGyver har en utrolig evne til å treffe på enkeltskjebner som er kommet i trøbbel. Og som den sanne menneskevennen han er hjelper, han alltid de som har behov for det.

MacGyver er en spesiell helt. Det mest oppsiktsvekkende er at han er sannsynligvis den eneste actionhelten som avstår fra å bruke våpen, og eneste som får vondt i hendene når han slår ut en brysom motstander. I tillegg til dette er han utrolig flink til å komme seg ut av knipene han havner i, ved hjelp av improviserte midler som tilfeldigvis ligger der, kanskje kombinert med en sveitsisk armé-kniv samt litt "duct-tape" som han alltid bærer med seg. Disse knepene gjør at han kan komme seg ut av veldig mange forskjellige situasjoner. Han fikser blant annet å lage bazooka av bambusrør og metangass, og hindre at en større bombe eksploderer ved hjelp av en billett til kveldens ishockey-kamp.

Alle episodene har en lykkelig slutt, og dette kan i lengden bli veldig irriterende. Selv om det er en selvfølge at MacGyver skal klare å fikse opp i problemene blir det for mye glede i sluttene. Mer tap av menneskeliv blandt de "gode" slik at sluttene ikke blir så forferdelig glade hadde ikke vært å forakte. Nesten hver episode prøver dessuten å være rørende i slutten og jeg får derfor av og til den samme avskyfølelsen som jeg får når jeg ser drama-/såpeserier som "Under samme tak" og "Steg for steg." Alle er fornøyde når alt er over, og store problemer som fantes i begynnelsen har enten forsvunnet eller blitt løst.

MacGyver - Sesong 2   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen