MacBook mini?

<em>Bilde: Apple Insider</em>
Bilde: Apple Insider - PowerBook 2400

Bortsett fra iPoden er de bærbare maskinene som Apple selger mest av, dette vil de nå prøve å utnytte og ta videre.

Det er sikkert mange som husker PowerBook 2400, en banebrytende datamaskin da den kom med sin imponerende ytelse, ultraportable vekt og lille størrelse. Den var i familie med PowerBook 100 som kom i 1991 og som på den tiden satt standarden for plassering av tastaturet, armstøtte og trackball - som senere ble til trackpad.

På tross av stort engasjement fra Mac-brukere rundt om ble ingen av disse små bærbare maskinene de helt store suksessene, mange mener på grunn av overprising og for lite markedsføring. Det ble ingen maskin for folket - noe det kunne vært.

PowerBook 2400 var som nevnt en stor maskin på sin tid, da snakker vi selvfølgelig ikke om den fysiske størrelsen. Når man ser tilbake er det en av de mest yndede Mac-er som er laget, men 10 måneder etter den kom ble den tatt ut av produksjon - Steve Jobs vendte tilbake til Appleførersetet og fokuserte på andre ting. Det var historien om de små bærbare macene.

Hvis ryktene stemmer så skal denne svært lille MacBooken være i utvikling og presenteres rundt utviklerkonferansen "WWDC" i midten av juni i år. Den skal være både lettere og mer kompakt enn noen annen portabel Mac noensinne.

Noe av det som sparer inn på den fysiske størrelsen er at Apple unnlater CD/DVD-spiller noe som kan gjøre at den optiske "Superdriven" som Apple vanligvis inkluderer er en medfølgende boks med kabel.

Apple satser ikke bare på å fylle en glipe i markedet, men også erobre Japan - en gang for alle. Det er ikke til å legge skjul på at Japan har en spesiell hengivenhet til bitte små, kompakte produkter og Apple håper den nye maskinen vil treffe dem midt i hjertet. Noe som også kan ha ringvirkninger med tanke på salg av stasjonære maskiner.

Japan er et av de svakeste markedene til Apple per dags dato, men en offensiv blir gjort nettopp her for å endre dette. 'Get a mac'-filmene er laget i Japanske versjoner og MacBook mini skal virkelig utløse slusene.

(Kilde: AppleInsider )

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen