MacBook får LED-skjerm

Apple har fått mye skryt for sine skjermer. Nå begynner PC-leverandørene å levere skjermer med LED-baklys, og Apple vil ikke være dårligere.

De nye LED-skjermene har baklys av dioder (light emitting diodes = LED), en mer energibesparende løsning enn de vanlige katodene som har blitt brukt i baklysene til nå.

I tillegg til å være energibesparende skal også LED gi enda mer lysstyrke og bedre fargegjengivelse. Dessuten er LED-baklysene enda noe tynnere enn de nåværende CCFL-baklysene, noe som gjør at tykkelsen på skjermene kan krympes.

I skrivende stund koster en 13,3" skjerm med LED-baklys dobbelt så mye å produsere som en med CCFL. Forskjellen blir enda større for større skjermer. Grunnen skal være utfordringer med LED kombinert med stor skjermstørrelse.

Som følge av dette er det ventet at Både MacBook 13,3" og MacBook Pro 15,4" først vil få skjermoppgraderingen, før det tas fatt på Cinema Display, iMac og MacBook Pro 17".

Snart klare for salg?

Skal man tro ryktene, ventes det at de to nevnte maskinene vil være å få kjøpt med LED-baklys senere dette kvartalet - eller tidlig andre kvartal.

Intel er også ventet å slippe en raskere Core 2 Duo-prosessor i andre kvartal. Dette vil muligens Apple vente på for å ha to gode grunner til å oppgradere.

De bærbare maskinene til Apple står forøvrig for 60% av datamaskinsalget til selskapet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen