stevepresenterer_800

MacBook Air lansert

SAN FRANCISCO (Hardware.no): Årets første og til nå største nyhet fra Apple er MacBook Air.

Steve Jobs presenterte i dag den nye maskinen med å plukke opp en konvolutt fra scenen og trekke maskinen ut av den. Dette er verdens tynneste bærbare datamaskin, som måler fra 0,4 centimeter på det tynneste til 1,9 centimeter på det tykkeste. Vekten er på 1,3 kilo.

Maskinen er uten en optisk stasjon og de eneste portene som er inkludert er magsafe-tilkoblingen (tilkoblingen til lader med magnetisk feste) på den ene siden og på den andre siden, en utbrettbar luke med USB 2.0 (1 port), Micro-DVI og tilkobling for hodetelefoner.

Spesifikasjoner

- Intel Core 2 Duo 1,6 GHz som standard. Mulighet for 1,8 GHz
- 80 GB 1,8" harddisk. Mulighet for 64 GB SSD-disk.
- LED-baklyst 13,3" skjerm
- Fullt tastatur med bakbelysning
- Innebygget iSight
- Større touchpad med "Multi Touch Gestures" kjent fra iPhone.
- Airport 802.11n
- Bluetooth 2.1 + EDR
- Opp til 5 timers batteritid med normal bruk, inkludert Wi-Fi.

For deg som tror du kommer til å savne den optiske stasjonen for installering av programmer, brenning osv., har Apple lansert en funksjon kalt "Remote Disc". Dette lar deg koble til andre maskiners optiske stasjon og utnytte denne på samme måte som om du hadde en egen koblet til. Dette går over WiFi.

Det er også lansert en USB-Superdrive med DVD lese- og brennemulighet. Denne kobles til via USB 2.0 og får også strømmen sin derfra.

På pekeplaten har du nå mulighet til å zoome, flytte, navigere og redigere ting med fingrene dine. Apple har hentet populære såkalte "Multi Touch Gestures" som gjør at du kan styre og gjøre flere ting direkte med fingrene dine.

Skjermen er 13,3" og LED-baklyst. Denne er for miljøopptatte uten kvikksølv og arsenikk. Apple lover for øvrig å ta med miljø i alle fremtidige presentasjoner og sier selv at de ser på dette som et svært viktig aspekt.

Pris og tilgjengelighet

MacBook Air kan bestilles fra i dag og er leveringsklar om to uker. Prisen (med standardkonfigurasjon) vil ligge på 14 290 kroner.

Flere nyheter

Apple har også introdusert en oppgradering til Apple TV, filmutleie, kombinert WiFi-harddisk og Airport Extreme og en oppgradering til både iPhone og iPod touch. Mer om dette følger fortløpende sammen med bilder av produktene og inntrykk fra konferansen.

Hardware.no følger Macworld 2008 i San Francisco. Få med deg siste nytt på Mac-sidene våre.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen