MacBook Air er for feit

Det er nesten tre år siden Apple lanserte den syltynne 13-tommeren MacBook Air. Dette var verdens tynneste datamaskin når den ble lansert, med en tykkelse på mellom 0,4 cm og 1,94 cm, men den rekorden har nå blitt overtatt av Dell Adamo XPS.

Air har fått et par oppgraderinger og priskutt siden lanseringen, men har aldri blitt noen stor salgssuksess for Apple. Vekten på 1,3 kg kan nok ha vært en faktor her, mener mange. Ryktene skal ha det til at selskapet har prøvd å gjøre maskinen lettere ved å utvikle et chassis i karbonfiber, men at man aldri har blitt fornøyd med resultatet.

At MacBook Air har vært svært stivt priset har nok heller ikke hjulpet på salget –  med SSD-disk, Core 2 Duo-prosessor og 2 GB minne koster maskinen 14 990 kroner.

Nå ønsker ledelsen å lage en mindre og lettere utgave som ligger nærmere iPads formfaktor, hevder kilder i selskapet ovenfor AppleInsider.

Kilder i Taiwan har allerede gått ut og avslørt at Apple har bestilt deler til en 11,6 tommer stor MacBook Air med en Core-prosessor av den nye i-serien. De samme kildene hevder at maskinene vil være i butikkene allerede før året er omme.

Det er nå 15 måneder siden sist MacBook Air fikk en oppgradering, i juni 2009.

PS: Apple selger også rimeligere 13-tommere:
TEST: MacBook Pro 13"

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen