MacBook Air-salget tar av

MacBook Air-salget tar av

MacBook Air-salget tar av

Smått er visst godt i USA.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apple MacBook Air fikk ingen spesielt god start på livet. Den var dyr og visstnok for feit. Men etter fjorårets lille slankeoperasjon og sommerens oppdatering – som i praksis gjorde den rimeligere og dobbelt så rask – har Air virkelig fått luft under vingene.

Tall fra Morgan Stanley og det amerikanske Apple-markedet viser i det minste dette. Med den nye generasjonen hoppet MacBook Air-salget fra å stå for kun åtte prosent av Apples bærbare datamaskiner, til hele 22 prosent. Dette har steget videre i løpet av høsten, og nådde 28 prosent i oktober. Over en fjerdedel av alle MacBooker er altså nå en 11- eller 13-tommers Air.

Det store hoppet er egentlig ikke spesielt overraskende. Flere har nok ventet på neste generasjon MacBook Air, og samtidig skal vi ikke glemme at "vanlige" MacBook ble faset ut. MacBook Air er nå Apples rimeligste bærbare modell.

Det som kanskje er mer interessant er at andelen av MacBook Air-modeller fortsetter å øke. Stadig flere ønsker seg altså en tynnere, lettere og/eller billigere datamaskin enn MacBook Pro, og dette gjør Intels Ultrabook-satsing desto mer spennende.

Ryktebørsen melder for øvrig også om en kommende 15-tommers Air til neste år.

Kilde: The Next Web

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen