MacBook

MacBook er den svært etterlengtede oppfølgeren etter iBooks langtrukne suksess. Apple har nå gått over fra 4:3-skjermer til bredskjermsformatet også i forbrukersegmentet. Maskinen er tynn og smidig, men samtidig relativt tung med sine 2,4 kg og 13,3 tommers skjerm (WXGA).

Med overgangen til Intel-prosessorer så er man heller ikke lengre begrenset til å emulere Windows, som tidligere med Virtual PC. Boot Camp 1.1.2 inneholder nå drivere som gjør det mulig å utnytte maskinen til det fulle på nesten alle områder i Windows XP også - støtte for iSight i Windows inkludert. Windows-støtten har gjort det mulig for oss å kjøre (nesten alle) testprogrammene våres.

MacBook er kraftig helt fra bunnkonfigurasjon, hvor den kommer med 1,83 GHz Intel Core 2 Duo-prosessor, men kun CD-brenner. For å få DVD-brenner må kjøpe hvite eller svarte 2 GHz-modellen. Forskjellen mellom de sistnevnte er fargen og det faktum at den svarte grunnmodellen har 40 GB større lagringskapasitet. Prisforskjellene mellom disse to er likevel drøy, 2000 kroner ekstra for fargen og høyere lagringskapasitet.

Det finnes mange konkurrerende maskiner i pris-/størrelsesklassen til MacBook, men ettersom det (offisielt) kun er mulig å bruke Mac OS X på Apple-maskiner, mens Windows XP kan installeres og brukes på stort sett alle dagens bærbare, MacBook og andre Apple-maskiner (med Intel-prosessorer) inkludert, så har Apple nå gjort det mindre skummelt for folk å kjøpe en Mac om det er deres første Mac-maskin.

Merk at Boot Camp enda er ustøttet programvare (beta-programvare). Skade som resultat av bruk av programmet og annet må fikses helt på egen hånd.

Apple MacBook 13'' (utgått hos Apple)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen