Mac App Store er åpen

Så er ventetiden over. Apples Mac App Store er klar for den store handlerunden. Ved åpning består butikken av over 1 000 applikasjoner i en blanding av gratis, ja tenk det, og betalingsapplikasjoner. Modellen er helt tydelig modellert etter App Store som vi kjenner fra iTunes. Denne er imidlertid ikke knyttet til iTunes. Borsett fra kontoinformasjonen.

 Hvordan bruker jeg dette?

Det hele er såre enkelt. Du må oppgradere Macen din til versjon 10.6.6. Når dette er gjort vil du legge merke til at du har fått et nytt ikon på Docken din. Et lite rundt ikon med en linjal, blyant og pensel. Klikk på denne og du er i gang. Kontoen på Mac App Store er knyttet til kontoen du bruker når du handler på iTunes eller App Store for iPhone etc.

Penger å spare
Det er for tidlig å si hvor mye det er å spare på denne typen online programvarekjøp, men hvis iWork er en pekepinn er det noen kroner. Som en samlet DVD-pakke koster iWork 09, 790 kroner. På Mac Store må du kjøpe Pages, Numers og Keynote separat, men til 109 kroner pr. stykk. Dette blir tilsammen 327 kroner så det hele har blitt merkbart billigere.

Om det vil være likt for alle de andre applikasjonene som vil finne veien inn i butikken er ikke godt å si, men tatt i betraktning hva som spares på plater og papir skulle man kunne anta at det blir en god del å spare.Full kontroll

Ved å handle programvaren din her sikrer du en god oversikt over de programmen du har kjøpt. Oppgradering av de enkelte applikasjonene du har kjøpt vil også håndteres av butikken. Best av alt er hvis du skifter maskin og skal starte på nytt, kan du laste ned alt du har kjøpt en gang til og den nye maskinen er komplett.

Det er vanskelig å se ulemper ved dette systemet, i alle fall fra en forbrukers ståsted. Det lille vi har fått tid til å se på systemet virker veldig lovende. En annen fordel vil være at mange som i dag utvikler for iOS har sagt at de vil gjøre programmene sin tilgjengelig også for Mac gjennom den nye butikken. Vi tror dette er en første glimt inn i hvordan all programvare vil bli formidlet i fremtiden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen