Ingen vet hvordan OS X 10.10 vil se ut, men designeren Danny Giebe tror det vil se omtrent slik ut.
Teknofil
Ingen vet hvordan OS X 10.10 vil se ut, men designeren Danny Giebe tror det vil se omtrent slik ut. (Bilde: Danny Giebe)

– Mac vil få den største endringen på over 10 år

Nytt Mac-operativsystem debuterer neste måned.

Hvert år samler Apple både internasjonal presse og utviklere på WWDC-konferansen sin, for å vise hva de jobber med. De siste årene har fokusert stort sett vært på utviklingen på mobilplattformen, og nyvinninger av apper og iOS-funksjoner har blitt ansett som det aller viktigste.

Ifølge ryktene kan imidlertid WWDC 2014 by på noe helt nytt. Ifølge 9to5mac-skribenten Mark Gurman vil fokuset denne gangen ligge på en enorm overhaling av Mac-operativsystemet OS X, som i år kommer i versjon 10.10. 

Låner fra iOS 7

iOS-designet endret seg drastisk i fjor da Apple lanserte iOS 7.
iOS-designet endret seg drastisk i fjor da Apple lanserte iOS 7.

Ifølge Gurman skal det være snakk om en skikkelig overhaling fra ende til annen, og er angivelig den største siden Apple slapp OS X for over et tiår siden. Litt som iOS 7-overhalingen var for iPhoner og iPader i fjor. 

Den kommende 10.10-utgaven av operativsystemet har foreløpig kodenavnet «Syrah», og skal angivelig bruke flere av designideene fra det minimalistiske iOS 7. Skarpe kanter skal erstatte dagens avrundede kanter, flere hvite, tomme flater og iOS 7-aktige knapper. 

Vil holde iOS og OS X adskilt

Inspirasjonen fra iOS 7 skal hovedsakelig gjelde utseendet, og Apple skal fortsatt være innstilt på å holde iOS og OS X separate, skriver Gurman. Dette til tross for at Mac-operativsystemet har «lånt» flere elementer fra mobilplattformen, slik som Mac App Store, den applignende «Launchpad» og nylig småprogrammer som Gjøremål, Kart og Notiser.

Utviklerkonferansen WWDC går av stabelen om nøyaktig én måned, den 2. juni. Da vil vi med all sansynlighet vite mye mer om både den nye utgaven av OS X, samt den kommende iOS 8-oppdateringen. Det har også gått rykter om en ny Apple TV, som kanskje vil vises frem. Dette er imidlertid lite trolig, skal vi tro Gurman.

Er det slik OS X 10.10 vil se ut? 
Se konseptbildene av Apples kommende operativsystem »

(Kilde: 9to5mac

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen