Månedlige Microsoft-oppdateringer

De to kritiske oppdateringene fikser et problem med en ActiveX-kontroll basert på HTML-hjelpefiler, den andre en feil i muspeker- og ikon-håndteringen til Windows. Det finnes kode på nettet som utnytter begge disse hullene, og det er en av grunnene til at Microsoft går ut med dette nå. En tredje oppdatering, merket viktig, fikser et hull i indekseringstjenesten i Windows. Denne tjenesten er slått av som standard, og er derfor ikke en så stor sikkerhetstrussel.

I denne oppdateringen er de tre kritiske hullene som Secunia avdekket 7. januar fremdeles ikke fikset. Microsoft uttalte at de vil være helt sikker på at oppdateringen de slipper for disse problemene er godt testet.

I dagens runde kom det også ut et nytt produkt fra Microsoft, kalt Malicious Software Removal Tool, som er en form for mini-antivirus. Programmet kan fjerne de aller vanligste og farligste virusene for Windows. Blant disse finner vi MSBlast, MyDoom, Nachi og Sasser, men også virus som ikke har fått fullt så mye oppmerksomhet, slik som Berbew, DoomJuice, Gaobot og Zindos.

Microsoft planlegger å slippe månedlige oppdateringer for dette programmet, slik at Windows automatisk kan fjerne de aller vanligste virusene. Microsoft har derimot understreket at programmet ikke er en erstatning for vanlige antivirusprogrammer, siden det bare stopper en håndfull med virus.

Du kan hente ned og teste Malicious Software Removal Tool fra Windows Update, eller på denne siden (krever Internet Explorer).

Kilde: Microsoft

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen