Månedens varp, august

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Som vanlig hjelper Akam deg med å bli kvitt dine surt opptjente grunker ved å anbefale varp på fotofronten, og her er månedens samling. Mange av kameraene har vi anbefalt før, og noen som ikke er med her er fremdeles å anbefale, så vi foreslår at du også tar en titt på tidligere måneders varp.

Kompaktkameraer


5: Canon PowerShot A550

For under femten hundre kroner tilbyr Canon PowerShot A550 7 megapiksler og 4x zoom, noe som holder til månedens femteplass. A550 er et typisk billigkamera og har dermed ikke falt like mye i pris som enkelte av våre andre varp, men i forhold til hva man fikk for kun få år siden er dette enormt mye mer kamera for pengene, og det kommer derfor med på vår varpliste for august.

4: Fuji FinePix s6500fd

Ønsker man heftig zoom for en billig penge er Fuji FinePix s6500fd tingen. Prisen har dalt med godt over tusenlappen siden lanseringen, og for 2350,- fra Pixmania eller ca 2700,- fra Amentio får du zoom som tilsvarer 28-300mm, ansiktsgjenkjenning og Fujis nesten legendariske SuperCCD HR sensor. Akam testet s6500fd i vinter og kameraet høstet lovord blant annet for god vidvinkel og bildekvalitet.

3: Ricoh Caplio R5

Ricoh Caplio R5 får tredjeplassen denne gang. Tør du å handle hos Pixmania får du kameraet for knappe 1700 kroner, mens du må ut med omtrent to tusenlapper dersom du ønsker en norsk nettbutikk. Uansett er prisen gått ned betraktelig siden i vår, da prisen lå på omtrent 2800,-. For det får man 7 megapiksler, zoom som tilsvarer 28-200mm og ekte bildestabilisator. Desverre har Ricoh slitt litt med bildekvaliteten, men den er mer enn god nok for de aller fleste som ikke skriver ut i stort format.

Prisutvikling for Ricoh Caplio R5
Prisutvikling for Ricoh Caplio R5

2: Nikon Coolpix s7c

Nikon Coolpix s7c har også falt en del i pris siden lanseringen for omtrent ett år siden. Dengang var veiledende pris oppunder fire tusenlapper, mens man får det nå hos Amentio for rett under det halve. Selv om Nikon Coolpix s7c desverre ikke har ekte bildestabilisator, så er det like fullt et spennende kamera til en svært god pris. Det ser råstilig ut, og med 7 megapiksler, 3-tommers skjerm og innebygget WiFi er dette et varp til like under to tusen kroner.

1: Fuji FinePix A800

Ved lanseringen av Fuji FinePix A800 var vi glade for at det fikk samme sensor som Fuji F31fd og som tradisjonelt har hatt svært god bildekvalitet. Det er vi fremdeles, og selv om Fuji A800 ikke har fiksfakserier som ansiktsgjenkjenning eller bildestabilisator, så er det et interessant billigkamera som man nå får for under tolv hundre kroner.Speilrefleks


I skrivende stund får man hele ni ulike digitale speilrefleksmodeller til under fem tusen stykket, og de aller fleste av disse er så absolutt gode kameraer og dermed anbefalelsesverdig.

5: Canon EOS 30D

Canon EOS 30D er et svært bra speilreflekskamera fra Canon. Det har cropfaktor på 1,6x og åtte megapiksler, og fås nå fra MPX til 7999,- for kun kamerahuset, eller 8799,- fra Multicom hvis du vil ha med kitobjektivet. Kitobjektivet er riktignok av litt variabel kvalitet, men kan likevel være greit å ha i reserve, selv om du kjøper bedre optikk å bruke til vanlig. Skal du selge kameraet senere, er det også langt lettere å selge det med et objektiv enn som kun kamerahus.

Det er foreløpig ikke så mange nettbutikker som har satt ned prisen på Canon EOS 30D, og de fleste opererer fremdeles med kunstig høye priser på dette kameraet. Det ryktes imidlertid at oppfølgeren vil bli annonsert av Canon snart, og vi forventer med rimelig grad av sikkerhet at prisene på 30D vil synke da, og derfor får ikke Canon EOS 30D mer enn femteplassen i denne omgang. men hold øye med denne potensielle prisraceren fremover, og du kan gjøre et varp!

4: Nikon D80

Akam testet Nikon D80 i fjor høst, hvor kameraet fikk med seg en velfortjent "best i test". Det er solid, gjennomført og har god bildekvalitet og gir i det hele tatt følelsen vi får fra langt dyrere kameraer enn dette. Prisen er nå nede på 6999,- for kun kamerahuset, eller 8699,- for kamerahus og kitobjektiv. 1700,- ekstra er kanskje dyrt synes du, men Nikons kitobjektiv er i en klasse for seg, og koster dermed deretter. Kr 2248,- må du ut med fra Amentio, som er billigst, for dette objektivet separat. Om det er et objektiv du har tenkt å benytte deg av sparer man således en del penger på å kjøpe kamerahus og objektiv i ett. Om du ikke er interessert i kitobjektivet vil vi benytte anledningen til å anbefale Nikon 50mm f1.8 til tusenlappen eller Nikon 28mm f2.8 til knappe to tusen.

3: Pentax K100D

Pentax K100D har vi nevnt i månedens varp før, da på femteplass. Nå har prisen gått ytterligere ned, og kamera med kitobjektiv selges nå til kr 4105,- fra Pixmania. Foretrekker du en norsk forhandler er det CDON som er billigst, men en pris på kr 4699,-.

Pentax K100Dtestet vi for en tid tilbake, og vi likte det svært godt. For den etter hvert svært beskjedne prisen får man seks megapiksler og bildestabilisator på alle objektiver, og en ergonomi som er i en klasse for seg i denne prisklassen.

2: Olympus E-400

Olympus E-400 er også en gammel kjenning i varpsammenheng. Hele ti megapiksler får man her i et av markedets minste og rimeligste speilreflekskameraer. Riktignok blir grepet for lite for mange, men Olympus har med dette kameraet klart å få til en overraskende god bildekvalitet med en langt mindre brikke enn andre produsenter bruker, så bildekvaliteten i seg selv er ikke noen grunn til ikke å kjøpe Olympus E-400. For knappe fire tusen får du kamerahuset alene, mens du må ut med en drøy syvhundrelapp ekstra for å få med et kurant kitobjektiv. Kameraet selges også som dobbeltkit, og det må du ut med rett over kr 6100,- for å få kalle ditt.

1: Nikon D40

Vinneren på speilrefleksfronten denne gangen er Nikon D40. Selv om dette kameraet har visse begrensninger, blant annet vil det ikke få autofokus med en hel del objektiver, så er det langt på vei det mest pedagogiske og intuitive speilreflekskameraet på markedet i dag, og egner seg dermed svært godt for nybegynnere. Når det i tillegg koster så lite som under 4500,- med kitobjektiv, og Nikon i tillegg gir kr 720,- tilbake til alle kjøpere ut måneden, så er dette for øyeblikket det beste speilreflekstilbudet på markedet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen