Mål størrelsen på gjenstander i bildet

Alternativ tekst mangler

Programmet er, så vidt vi har kunnet bringe på det rene, det første i sitt slag, og hevder å kunne måle størrelsen på hva som helst i et bilde. Forutsetningen er at det er brukt noe de kaller DigiTarget, som følger med. Dette er antakelig en plansje som må vises på bildet, slik at programmet i etterkant har en målestokk å forholde seg til.

Det benytter antakelig EXIF-informasjon om brennvidder og bildestørrelsen for å beregne størrelser i bildet, men brennviddeinformasjonen er ofte ikke helt nøyaktig, så det er mulig de har andre teknikker for å kunne oppnå de påståtte 99,5% nøyaktighet.

Programmet er ikke bare egnet til å måle størrelser innendørs. Det kan like godt brukes utendørs, og er helt genialt hvis du for eksempel har kjøpt en hytte på fjellet, og reiser opp for å ta mål og finne ut hvordan du kan møblere den. Så kommer du hjem, og oppdager at du har glemt å måle noe. Hvis du har tatt bilder av hytta med DigiTarget, så kan du i ettertid finne mål på både hytta og terrassen.

Standardversjonen koster $75 hvis du laster den ned, eller $95 hvis du vil ha den tilsendt. Det finnes både for Mac og for PC. Senere kommer det også en pro-versjon, men lite detaljer om den er kjent. Du kan finne mer informasjon på produsentens hjemmeside.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen